"Завдаємо по ворогу превентивних ударів": у ЗСУ повідомили про стабілізацію ситуації у Бахмуті

27 березня 2023, 21:30оновлено 27 березня 2023, 22:01
Збройні сили України розуміють, де російські окупаційні війська концентрують найбільше своїх зусиль та протидіють їм.
Украинские военные
У ЗСУ повідомили про стабілізацію ситуації у Бахмуті / 24 ОМБр імена короля Данила, 93-а ОМБр Холодний Яр

Незважаючи на те, що Бахмут залишається одним з найгарячіших місць на лінії фронту, де загарбники зосереджують усі свої зусилля, Збройним силам України вдалося стабілізувати ситуацію на цьому напрямку. Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Як зазначив Череватий, українські захисники активно будують оборонні рубежі та зміцнюють свої позиції в Бахмуті. Окрім того, ракетні та артилерійські підрозділи завдають превентивних ударів по загарбникам.

Також Збройні сили України розуміють, де російські окупаційні війська концентрують найбільше своїх зусиль та протидіють їм.

"Найголовніше, що вже протягом 9 місяців ми не даємо ворогу найголовнішого – прорвати нашу оборону та рухатися далі до окупації Луганської та Донецької областей", - підкреслив Череватий.

Речник Східного угруповання військ також розповів, що за цю добу в районі населених пунктів Богданівка, Іванівське було 163 обстріли різними типами ствольної та реактивної артилерії. Відбулося 19 бойових зіткнень, три авіаудари. Також у районі самого міста Бахмут – 30 обстрілів, 17 бойових зіткнень. Захисникам вдалося ліквідувати 124 окупанти, ще 149 зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Ситуація в Бахмуті

Раніше повідомлялося, що в ході засідання Ставки верховного головнокомандувача розглянули питання про ймовірний вихід українських військових з Бахмута. Військове керівництво країни переконане, що Україні слід продовжувати оборону і посилювати позиції захисників, щоб ворог не зміг "взяти" місто.

Як зазначив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, Бахмут і надалі залишається епіцентром боїв, хоч і кількість ворожих атак значно зменшилась. Череватий підкреслив, що російські окупаційні війська продовжують руйнувати все на своєму шляху. Водночас українські захисники дають потужну відповідь та знищують ворога.

Нещодавно стало відомо, що в районі Бахмута Донецької області підрозділи Збройних сил України змогли провести успішні контрнаступальні дії. В результаті вдалих дій українських захисників північніше Бахмута вдалося відбити частину території вздовж траси Е40.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти