Надихався газу з балона і помер: відомі подробиці трагедії з 15-річним хлопцем на Дніпропетровщині

15 вересня 2021, 08:12оновлено 15 вересня 2021, 09:09
Пристрій для заправки запальничок придбала в магазині 14-річна дівчина загиблого. Продавцю вона сказала, що їй 16 років, а балон потрібен для зйомок відео.
Надихався газу з балона і помер: відомі подробиці трагедії з 15-річним хлопцем на Дніпропетровщині
Хлопець відкрив клапан і вдихнув газ через рот / скріншот

У населеному пункті, що знаходиться поруч з містом Першотравенськ в Дніпропетровській області, загинув 15-річний підліток. Він надихався газом з балона, впав і миттєво помер. Журналісти з'ясували, що могло підштовхнути хлопця на ім'я Микола до такого кроку і чому підліткам в принципі продали небезпечну речовину в магазині.

Пристрій для заправки запальничок придбала в магазині 14-річна дівчина загиблого, передає ТСН.

"Існують правила торгівлі непродовольчими товарами. Продаж хімічних речовин, а також вибухонебезпечних, вогненебезпечних не може здійснюватися неповнолітнім", — зазначила юрист Ганна Попкова.

Але продавець все ж таки продала підліткам небезпечну речовину. У магазині пояснили: дівчинка сказала, що їй 16 років, а балон потрібен для зйомок ролика для соцмереж.

Загиблий хлопець був з благонадійної сім'ї, проблем із законом не мав, навчався в гірничому ліцеї на зварника. Директор навчального закладу Людмила Казимирова зазначила, що Микола був активним хлопцем, намагався виділитися.

"Це хороший хлопець, але поводився він досить зухвало, можливо, намагався таким чином якось продемонструвати свої здібності", - додала прессекретар поліції Дніпропетровщини Ганна Старчевська.

Трагедія сталася в безлюдному місці на околиці Першотравенська, де часто гуляють підлітки. Микола прийшов туди з друзями, дістав балон, вставив у рот і пустив газ. Що саме вдихнув підліток і чому настала миттєва смерть, зараз встановлюють судмедексперти.

читайте такожСмертельне фото: у Львові підлітка вбило на вагоні під час селфіЕксперименти з газоподібними речовинами вкрай небезпечні, кажуть лікарі обласного токсикологічного центру.

"Відбувається асфіксичне удушення через брак кисню. Але важко сказати, тому що невідомо, який газ був. Можливо, пропан, бутан і велика кількість сполук", — пояснив керівник відділення реанімації обласної дитячої лікарні Сергій Єгоров.

Поліція кваліфікувала інцидент як нещасний випадок.

Тим часом у ліцеї, де навчався Микола, хочуть прочитати лекцію-попередження для всіх учнів. А медики і правоохоронці в черговий раз закликають дітей утриматися від експериментів з власним життям.

Як повідомляв Главред, в червні в Київській області стався трагічний інцидент. 13-річний підліток забрався на залізничний міст в Ірпені, щоби зробити красиве фото для соцмереж. Помітивши електропоїзд, неповнолітній ліг між рейок. Від отриманих тілесних ушкоджень хлопець загинув на місці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти