"Сподіваюся, Україна переможе Росію": 12-річний британець написав Зеленському і отримав відповідь

7 травня 2022, 10:12оновлено 8 травня 2022, 18:01
Томас Хендлі поклав лист, адресований Володимиру Зеленському, в посилку з гуманітарною допомогою, яку збирали для українців в його школі.
Томас Кімберлі
Британський школяр Томас Хендлі написав листа Зеленському і отримав відповідь / Фото twitter.com/educationgovuk

12-річний британський школяр Томас Хендлі написав президенту Володимиру Зеленському листа зі словами підтримки. Згодом хлопчик несподівано отримав відповідь від українського лідера.

Томас поклав лист Зеленському в гуманітарну допомогу, яку збирали в школі юного британця, йдеться у Twitter відділу освіти в Англії.

Звертаючись до "кращого президента", Томас сказав, що "щасливий, що допомагає" Україні. Хлопчик також додав, що сподівається на те, що Україна "переможе Росію" і що "Путін занадто боїться говорити правду про війну".

відео дня
Лист Томаса Кімберлі Зеленському
Лист Томаса Хендлі Зеленському / twitter.com/educationgovuk

Томас не сподівався отримати відповідь, але все ж таки лист з України прийшов. Зеленський написав, що лист Томаса "викликає посмішку на обличчі".

Відповідь надрукована англійською мовою, датована суботою, 23 квітня, і підписана Володимиром Зеленським.

"Дякую за лист підтримки. Я в порядку і дякую за допомогу. Ми сподіваємося принести мир в Україну та їжу для громадян всієї країни і відбудувати міста. Те, що ви говорите в листі, і те, що Велика Британія робить для підтримки, викликає посмішку на моєму обличчі та багатьох інших", – відповів президент України.

Британський школяр Томас з листом від Зеленського
Британський школяр Томас з листом від Зеленського / twitter.com/educationgovuk

Томас навчається в школі графства Дарем. Його лист Зеленському був серед 270 посилок з медикаментами, одягом, їжею, чотирма інвалідними колясками, подарованими учнями школи українцям, які рятуються від війни. Допомогу організували учні школи, вчителі та батьки.

Вчитель закладу Робін Хедден сказав: "Ми не могли в це повірити, коли прийшов лист. Наші співробітники офісу відкрили його, адресований "Томасу в Трініті-школі", і розпитували класи, оскільки ми нічого не чекали назад".

Мати Томаса Хендлі розповіла, що її син був схвильований, повернувшись додому після школи в п'ятницю.

"Томас повернувся зі школи з листом в руці. Я не знаю, чи зможемо ми забрати це з його рук, але ми збираємося поставити його в рамку і виділити почесне місце в нашому домі", - зазначила жінка.

читайте такожЦе розриває серце: світ вразили кадри з 5-річним хлопчиком з України на кордоні з Польщею

Як повідомляв Главред, у Сумській області 6-річний хлопчик віддав українським військовим свій квадрокоптер, який йому подарували на день народження. Дитина вирішила віддати свій подарунок, щойно почула, що дрони потрібні ЗСУ.

У Борисполі Київської області 11-річний хлопчик сам вночі прийшов записуватися в місцевий загін тероборони. Бійці тероборони напоїли хлопчика, нагодували і вручили йому подарунки. А схвильовану маму, яка шукала дитину, попросили не лаяти героя.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти