Національна авіакомпанія необхідна для зростаючого ринку авіаперевезень – експерти

30 листопада 2021, 12:12
Національна авіакомпанія необхідна для зростаючого ринку авіаперевезень – експерти

Під час виступу на інфраструктурному форумі в Києві президент України Володимир Зеленський анонсував появу в рамках програми "Велике будівництво" Української національної авіакомпанії (UNA - Ukrainian National Airlines). Про те, навіщо створювати нового авіаперевізника у період пандемії, розповіли "Факти".

Стратегію майбутньої компанії розробило Міністерство інфраструктури спільно з консалтинговою компанією Aerogestion. Аналіз показав, що державна авіакомпанія зможе бути конкурентною як для внутрішніх перевезень, так і для міжнародних польотів.

Серед причин створення UNA на перше місце виходить економічний фактор.

відео дня

"Цього року вже ведуть реконструкцію низки аеропортів, перш за все — будівництво нових та подовження наявних злітно-посадкових смуг та заміну аеронавігаційного обладнання, що дозволить регіональним аеропортам приймати великі пасажирські та вантажні літаки та збільшити пасажиропотік в середньому до 1 млн пасажирів (або навіть до 4 млн, як планують у Дніпрі)", - йдеться у матеріалі.

Експерти Aerogestion прогнозують, що до 2035 року в Україні буде 32 млн пасажирів. У Міністерстві інфраструктури також розраховують на збільшення кількості європейських туристів та відкриття нових ринків. А тому український авіатранспорт має величезний потенціал для зростання.

Національна авіакомпанія також необхідна для забезпечення безпеки співвітчизників у випадку надзвичайних подій. Адже наявність власних літаків дозволить швидко евакуювати українців незалежно від їхнього місцезнаходження.

"Необхідність мати власного перевізника показав досвід ковідних евакуацій, коли уряду доводилося вести переговори з перевізниками, шукаючи можливість повернути додому своїх громадян", - пишуть журналісти видання.

Окрім того, наявність національного авіаперевізника поглибить зв’язки з Європою та іншими стратегічними партнерами України.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що в рамках президентської програми "Велике будівництво" розпочалась масштабна розбудова регіональних аеропортів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти