На Київщині бджоли самі "розмінували" замінованаванй окупантами вулик

12 жовтня 2022, 11:35
Якби не крилаті трудівниці, які не дали гранатам зірватися, могли б загинути люди.
Улий, граната
Бджоли "знешкодили" вибухівку в замінованому росіянами вулику/ Telegram BUCHA LIVE

На Київщині поблизу селища Бабинці російські загарбники замінували вулик, коли тікали з області. Вони залишили всередині дві гранати, у кожну з яких замість чеки вставили булавки.

За їхнім задумом, гранати повинні були вибухнути, як тільки хтось відчинив би кришку вулика, адже вона була з’єднана з гранатами капроновою ниткою. Про це розповіли у Telegram-каналі BUCHA LIVE.

Проте усі плани окупантів зламали бджоли. За пів року, поки вуликом ніхто не користувався, комахи залили запалювачі медом, і тому під час відкриття кришки булавки не вискочили.

Пастку знайшли і знешкодили сапери ДФТГ Бучанщини у лісі біля селища Бабинці.

"Як бачите, навіть зараз ще знаходяться такі пастки. Тому якщо ви помітили небезпечний об‘єкт, волосінь, дріт або речі, яких раніше в будинку не було, одразу викликайте правоохоронців", – наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, росіяни, відступаючи, залишали свої пастки у різних місцях. Так, російські окупанти в Бучі заклали вибухівку в піаніно, на якому займалася десятирічна дочка власників тимчасово захопленого ними будинку. Міни були закладені під молоточками інструменту.

Також у Київській області біля смт Макарів, який навесні звільнили від російських окупантів, у сміттєвій ямі знайшли собаку. Активісти розповіли, що російські окупанти перед втечею побили і замінували пса. Від смерті пса врятувало те, що він не міг ходити.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти