Москву від БПЛА захищає арктичний "Панцир": генерал пояснив причину

5 вересня 2023, 18:19оновлено 5 вересня 2023, 18:50
Росіяни почали перекидати з Далекого Сходу ближче до лінії фронту застарілі установки ППО.
Москву від БПЛА захищає арктичний 'Панцир': генерал пояснив причину
У росіян не вистачає ресурсів, щоб "закрити" все небо від БПЛА / Колаж Главреда. Фото: Скріншот, Telegram Олексадра Коваленка

Під Москвою помітили ЗРК "Панцир С-1" на шасі ДТ-30ПМ, спеціально створений для арктичної зони. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначав у своєму Telegram, що це свідчить про кризу російської ППО.

За його словами, Росія не може відновити знищені в ході боїв в Україні системи ППО найближчим десятиліттям.

Генерал-лейтенант ЗСУ у відставці Ігор Романенко в ефірі FREEDOM зробив схоже зауваження. Військовий підкреслив, що Росія сама є виробником такої техніки, але зараз її помітно не вистачає, щоб покрити усі потреби.

"Ось цей варіант - модернізація на гусеничному ходу, (установки) які дислокувалися на півночі, перекидалися за тисячу км з Далекого Сходу, де були застарілі комплекси С-300. Вони змушені ці ЗРК перекидати на захід, на лінію фронту, для прикриття об'єктів до прикордонних регіонів. В першу чергу - до Москви і Петербурга, в аеропорти", - сказав Романенко.

При цьому Україна ефективно завдає ударів по військових об'єктах, підприємствах ВПК Росії.

"Йде швидкий розвиток наших БПЛА. І не тільки безпілотних - ми бачимо дію на морі, дію БПЛА на суходолі, безпілотні апарати, які діють під водою", - пояснив генерал.

Хто такий Ігор Романенко

Романенко ІГОР (9 квітня 1953, Ніжин) - український військовий. Генерал-лейтенант у відставці, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор. Заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010), пише Вікіпедія.

Вибухи в Росії

Невідомі БПЛА вже тривалий час атакують переважно військову інфраструктуру окупантів. Так, 21 серпня черговий дрон впав на аеродром РФ в Калузькій області, пошкодивши один літак.

Під час однієї з таких "атак" російські війська ППО, відбиваючись від дронів, влучили ракетою у житловий будинок.

Експерти погоджуються, що у росіян просто немає засобів ППО, щоб відбивати всі атаки на російські міста, адже озброєння перекинуто для прикриття військ окупантів у зоні бойових дій.

Відомо, що деякі засоби ППО були перекинуті ближче до резиденції Путіна.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти