БПЛА впав на аеродром в Калузькій області: пошкоджено один літак

21 серпня 2023, 17:23
Це не перша атака безпілотників на російські аеродроми протягом останніх кількох днів.
Російський дальній бомбардувальник Ту-22М3, російський літак
Підбитий літак нібито не експлуатувався / armyinform.com.ua, УНІАН

На території російського військового аеродрому у Калузькій області 21 серпня впав невідомий дрон-камікадзе.

Як пише російське видання Baza, безпілотник нібито намагався атакувати військовий об'єкт окупантів. Чи було його уражено ППО росіян, чи він сам упав - не уточнюється.

За попередніми даними ЗМІ, в результаті падіння БПЛА пошкодження отримав один літак (він нібито не використовувався). Постраждалих та інших руйнувань інфраструктури, стверджують пропагандисти, немає.

відео дня

Також ЗМІ не пишуть, що саме за авіабаза була атакована. Відомо, що на території Калузької області діє аеродром "Шайковка". Саме звідти злітає російська стратегічна авіація ТУ-22М3 для завдання ударів по Україні.

У жовтні 2022 року "Шайківку" було атаковано невідомими БПЛА. Раніше в Шайківці також базувалися Міг-29 і транспортна авіація.

Вибухи на аеродромах РФ - останні новини

Останню БПЛА-атаку на російські аеродроми було здійснено всього кілька днів тому. 19 серпня вибухи пролунали на території авіабази "Сольці" в Новгородській області.

Підтверджено повне знищення щонайменше одного бомбардувальника Ту-22М3, який був заправлений і вже готовий до зльоту для ударів по Україні. Інші літаки перебазували в Мурманську область.

Ту-22М3 б'є по Україні Х-22, які, як зізналися у Повітряних військах ЗСУ, наявними засобами ППО збити вкрай важко. Станом на 15 серпня Україна не перехопила жодну таку ракету.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти