Потужний удар ЗСУ на півдні: у РФ великі втрати, бригадний генерал назвав напрямок

3 лютого 2024, 18:26
Ворог за добу провів 55 бойових зіткнень і здійснив 666 артобстрілів, розповів Олександр Тарнавський.
Тарнавський
Олександр Тарнавський розповів про бої на півдні / Колаж: Главред, Фото: 17-та окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка, armyinform.com.ua

В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія ворог завдав 37 авіаударів, провів 55 бойових зіткнень і здійснив 666 артобстрілів.

Як повідомив командувач ОСУВ Таврія бригадний генерал Олександр Тарнавський у Telegram, загальні втрати ворога за минулу добу становили 382 особи та 30 одиниць військової техніки, не враховуючи БПЛА.

Зокрема:

відео дня
  • 4 танки;
  • 5 ББМ;
  • 6 артсистем;
  • 14 автомобілів;
  • 1 одиниця спеціальної техніки;
  • 2 ворожі склади боєприпасів.

Крім того, нейтралізовано або знищено 140 БПЛА різних типів, додав Тарнавський.

Подробиці боїв на Таврійському напрямку

Як уточнили в Об'єднаному пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку, на Авдіївському напрямку наші воїни та воїнки стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони минулої доби відбили 29 атак ворога в районі Авдіївки та ще 15 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку українські воїни та воїнки продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 7 атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку окупантів південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 3 атаки противника в районі Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

Війна в Україні

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ "покрошили" сотні росіян. Українські захисники тримають оборону і проводять активні дії, розповів Олександр Тарнавський.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни розкрили, що російські війська в складних погодних умовах посилюють наступи - хочуть прорватися вперед і отримати нові позиції до президентських виборів у Росії.

Крім іншого, російська окупаційна армія посилила артилерійські обстріли, намагаючись зруйнувати ланцюги постачання ЗСУ. Ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ Олексій Гетьман розповів про посилення наступу російських окупантів на Авдіївському напрямку, для ЗСУ існує загроза.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти