Мінкульт попросить YouTube закрити сторінки "медведчуківських" телеканалів

3 лютого 2021, 15:20оновлено 3 лютого 2021, 16:09
Україна проситиме закрити сторінки NewsOne, ZIK та 112 Україна на YouTube.
Олександр Ткаченко
Мінкульт попросить YouTube закрити сторінки "медведчуківських" телеканалів, заявив Ткаченко / УНІАН

Міністерство культури та інформаційної політики України направить до компанії YouTube рішення РНБО щодо санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK, "112 Україна". Україна проситиме закрити їхні сторінки на YouTube, заявив міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко.

"Звичайно, YouTube керується власною політикою щодо закриття каналів, але впевнений - популярна платформа має знати про те, хто саме і як фінансує і виробляє ворожий контент", - повідомив Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

Міністр уточнив, що канали NewsOne, ZIK, "112 Україна" в ефірному, супутниковому, або в інтернет-трансляціях становлять інформаційну загрозу національній безпеці України.

Мінкульт попросить YouTube закрити сторінки 'медведчуківських' телеканалів

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна - про що йшлося раніше:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом запровадив санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, тимчасове зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або тимчасове зупинення ліцензій.
  • Станом на вечір 2 лютого канали NewsOne, ZIK і 112 припинили транслюватися.
  • Згодом радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував санкції проти каналів 112, ZIK і NewsOne. За його словами, ці телеканали використовуються як інструменти російської пропаганди в Україні.
  • 3 лютого президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про запровадження санкцій проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK). За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти