Зеленський назвав причину санкцій проти каналів 112 Україна, NewsOne і ZIK

3 лютого 2021, 10:59
Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, підкреслив президент.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про запровадження санкцій проти проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK), що належать народному депутату від Опозиційної платформи - За життя Тарасу Козаку.

Як підкреслив він у своєму Twitter, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції.

"Санкції - складне рішення. Україна рішуче підтримує свободу слова. Не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває Україну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції. Боротьба за незалежність - це боротьба в інформаційній війні за правду і європейські цінності", - написав Зеленський у Twitter.

Зеленський назвав причину санкцій проти каналів 112 Україна, NewsOne і ZIK

читайте такожЗеленський зробив сильний крок, головне тепер - не відступати

Нагадаємо, раніше партія Опозиційна платформа - За життя заявила про намір ініціювати імпічмент президенту Володимиру Зеленському після блокування телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK, заявив депутат Вадим Рабінович з трибуни Верховної Ради.

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - 112 Україна, NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій.
  • Зокрема, мова йде про ТОВ Аріадна ТВ, ТОВ новий Формат ТВ, ТОВ ТВ Вибір, ТОВ ТОВАРИСТВО Телерадіокомпанія 112-ТВ, ТОВ Лідер ТВ, ТОВ Партнер ТВ, ТОВ Новини 24 години, ТОВ нові комунікації.
  • Станом на вечір 2 лютого канали NewsOne, ZIK і 112 перестали транслюватися.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти