Марків вже в Україні: зробив гучну заяву

4 листопада 2020, 14:08
Нацгвардійця зустрічали в аеропорту Київ з військовими почестями.
Після повернення в Україну Марків зробив гучну заяву – Віталій Марків новини
Після повернення в Україну Віталій Марків зробив гучну заяву / Cкріншот

Боєць Нацгвардії України Віталій Марків, який був засуджений в Італії, а потім виправданий, повернувся на Батьківщину та зробив гучну заяву.

Марків прибув на літаку в аеропорт Київ разом з очільником МВС Арсеном Аваковим та омбудсменом Людмилою Денисовою, їх зустрічали з військовими почестями, пише УНІАН з посиланням на відомості кореспондента.

За його даними, нацгвардієць вийшов з літака з прапором України та сказав, що зіткнувся з брехнею, мета якої – "зганьбити українські військові формування".

Урочисту зустріч Марківа в аеропорту у Facebook транслював 24 Канал.

"Я дав обіцянку вистояти до кінця – не лише заради себе, а й заради тих воїнів, які загинули та які борються за незалежність України. Ми довели, що спільними зусиллями можна домогтися правди", – заявив боєць журналістам.

Також Марків поділився, що не планує покидати службу в НГУ.

Нагадаємо, ввечері 3 листопада стало відомо, що в Італії Апеляційний суд зняв всі звинувачення з Віталія Марківа, бійця Нацгвардії звільнили з-під варти.

  • Довідка. Віталія Марківа було затримано при в'їзді до Італії 30 червня 2017 року.
  • В Італії нацгвардійця звинуватили у причетності до загибелі у 2014 році на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі.
  • У 2019 році італійський суд засудив Марківа до 24 років ув'язнення, попри те, що прокурор просив покарання у вигляді 17 років позбавлення волі. МВС готувало апеляцію у справі Марківа.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти