Коханка Путіна Кабаєва, засновник "Яндекса" і російські кати Бучі: хто потрапив під нові санкції ЄС

3 червня 2022, 17:15
Аліна Кабаєва, діти Дмитра Пєскова, засновник Яндекса і поплічники Росії в Херсонській області - ЄС опублікував подробиці шостого пакета санкцій.
Путін, Кабаєва
Володимир Путін та Аліна Кабаєва / ua.depositphotos.com і instagram.com/sevakrivoshapova

У шостий пакет антиросійських санкцій Євросоюзу (які-покарання за війну РФ з Україною) включили ймовірну співмешканку російського диктатора Путіна ‒ колишню гімнастку Аліну Кабаєву, а також сім'ю путінського спікера Дмитра Пєскова. Деталі санкцій були опубліковані на порталі "Офіційний журнал ЄС".

"3 червня ми додаємо в наші санкційні списки тих, хто несе відповідальність за розв'язання цієї невиправданої війни і військові злочини, скоєні в Бучі та Маріуполі, додаємо людей з військової та економічної еліти, тих, хто тісно пов'язаний з Путіним і підтримує його незаконну агресію проти українського народу", — заявив керівник європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Також під персональні санкції потрапили:

  • засновник "Яндекса" Аркадій Волож;
  • військовослужбовці з 64-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади армії РФ, які здійснювали масові вбивства і тортури мирного населення в Бучі (Київська область);
  • начальник Національного центру управління обороною РФ Михайло Мізінцев;
  • дружина глави російської сталеливарної компанії "Северсталь" Олександра Мордашова;
  • Керівник Роскомнагляду Андрій Липов;
  • "призначений" російськими окупантами так званий "керівник" Херсонської облдержадміністрації Володимир Сальдо, його "заступник" Кирило Стремоусов, а також "мер" Мелітополя Галина Данильченко;
  • журналісти пропагандистського агентства РІА Новини;
  • власник "незалежної нафтогазової компанії" Едуард Х*йданатов і багато інших.

читайте такожЄвросоюз остаточно затвердив шостий пакет санкцій проти Росії: список обмежень

Санкції проти Росії

Нагадаємо, раніше на сайті американського Мінфіну з'явилося повідомлення про те, що влада США збільшила санкційні обмеження на осіб з оточення Путіна, російських чиновників і спікера російського МЗС Марії Захарової.

Також під додаткові санкції потрапила людина, яку ЗМІ називають "гаманцем" і кумом диктатора Путіна - Сергій Ролдугін.

"Нові санкції торкнуться пов'язаної з Кремлем брокерської компанії з продажу яхт, кількох відомих представників влади РФ і близького соратника Путіна, фінансового керівника Сергія Ролдугіна, який займається офшорними активами президента Путіна", ‒ заявили чиновники Мінфіну.

До того влада Великобританії запустила новий пакет санкцій щодо оточення президента Росії Володимира Путіна. В обмежувальному списку опинилися колишня гімнастка Аліна Кабаєва, яку в ЗМІ називають "дружиною Путіна", а також його колишня дружина Людмила. Крім того, в списку опинилися інші особи-родичі глави РФ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти