Львів накрила унікальна та моторошна грозова хмара

17 серпня 2021, 18:35оновлено 17 серпня 2021, 19:06
Після шостої ранку на Львів насунулася хмара, яка викликала сильну грозу. Львів'янин Дмитро Швець опублікував відео
Львів накрила унікальна та моторошна грозова хмара
Львів накрила унікальна грозова хмара

Вранці у вівторок, 17 серпня, жителі Львова могли побачити унікальне погодне видовище - хмару "грозовий комір" , яка накрила місто і стала причиною негоди, повідомляє у Facebook місцевий житель Дмитро Швець.

Після 6:00 на Львів насунулася хмара, яка викликала дуже сильну грозу. Львів'янин Дмитро Швець опублікував відео, як дивна хмара насувалася на місто з боку вулиці Наукової.

"Пора, напевно, звикати до цих ранкових тропічних дощиків",– йдеться в дописі.

Синоптик Наталка Діденко уточнила в коментарі ZAXID.NET, що, ймовірно, ця хмара є підвидом купчасто-дощових хмар- "грозовий комір". Вони викликають зливу, грозу і шквали. Вранці через Львів проходив атмосферний фронт, тому в місті почався бурівій. Купчасто-дощові хмари в Україні трапляються часто, а ось явище "грозовий комір" – справжня рідкість.

читайте такожСніг і заморозки в жовтні: якою буде погода восени в Україні

Грозовий комір - це узагальнена назва різновидів купчасто-дощових хмар, які виглядають як довгий вал. Цей тип хмар найчастіше утворюється на кордоні атмосферних фронтів, на передньому краї грози. Там, де виникає грозовий комір, з'являються сильний дощ, поривчастий вітер і шквали.

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

Раніше народний синоптик Леонід Горбань озвучив прогноз погоди в Україні на осінь 2021. За його словами, вже в другій половині вересня почнуться дощі і похолодає. Крім того, сніг в 2021 році випаде рано.

Також Горбань розповів, якою буде погода в Україні до кінця літа. За його словами, нам доведеться пережити пекельну спеку і сильну бурю. А закінчиться літо проливним дощем.

Прийдешньої зими українців очікує багато снігу і морози на початку і кінці сезону, а лютий так і взагалі обіцяє бути "лютим", можливі навіть бурани.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти