Квартири можуть залишитись без опалення: озвучено невтішний прогноз на зиму

3 липня 2024, 13:53
1206
Вище 9 поверху буде складна ситуація, якщо не забезпечити насосну групу додатковими генераторами, каже Ігнатьєв.
Квартири можуть залишитись без опалення: озвучено невтішний прогноз на зиму
Відключення світла взимку / колаж: Главред, фото: pixabay

Через відключення електроенергії забезпечити опаленням квартири в багатоповерхівках буде проблемою, особливо ті, які розташовані вище 9 поверху. Про це сказав голова ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв в ефірі "КИЇВ24".

"Опалення (взимку – ред.) будуть подавати. Але питання, звідки воно буде генеруватися, це по-перше. А друге питання, як піднімати на багатоповерхову забудову це опалення. До 9 поверху тиск може видати те, що дають теплостанції. Наприклад, Київська ТЕЦ-5 може дати тиск. По інших – питання", – пояснив він.

За його словами, вище 9 поверху буде складна ситуація, якщо не забезпечити насосну групу додатковими генераторами.

відео дня

"Але я також думаю, що це призведе до паніки на ринку. На ринку черга за генераторами стоїть уже на рік вперед. По-друге, паніка може виникнути на паливно-мастильні матеріали, на АЗС. Оскільки ви розумієте, який об’єм пального необхідний для того, щоб забезпечити ці генератори і видачу електроенергії по будинках", - наголосив Ігнатьєв.

Квартири можуть залишитись без опалення: озвучено невтішний прогноз на зиму
Відомі світові випадки блекауту / Інфографіка: Главред

Удари Росії по Україні та відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергообʼєктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росія вдалося знеструмити ще низку обʼєктів, через що в "Укренерго" були вимушені запровадити аварійні відключення.

Удари РФ по енергетиці - відключення світла в Україні

Нагадаємо, в ніч на 22 червня російські окупанти завдали масованого ракетно-дронового удару по енергетичній інфраструктурі України. За даними Міненерго, атаки зазнали об'єкти Укренерго в західних та південних регіонах.

Відомо, що ситуація з електропостачанням в Україні покращиться в серпні завдяки плановим ремонтам енергоблоків атомних електростанцій та зміні погодних умов.

В той же час, генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко прогнозує, що за базовим сценарієм відключення світла взимку триватимуть 12 годин на добу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти