Кривава катастрофа під Чугуєвом: сім'ям загиблих виділили допомогу

17 жовтня 2020, 20:57
Наступного тижня військові комісаріати перерахують ці кошти на рахунки одержувачів допомоги.
Катастрофа літака Ан-26 під Чугуєвом у Харківській області
Кабмін виділив кошти родичам загиблих / УНІАН

У Міноборони направили 28 млн грн сухопутним військам Збройних Сил для виплати допомоги сім'ям загиблих при катастрофі літака Ан-26 у Харківській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства, передають Українські Новини.

"Міністерство оборони перерахувало перші кошти для виплати єдиноразової грошової допомоги за військовослужбовців, які загинули у результаті катастрофи літака Ан-26 у Харківській області. Понад 28 млн гривень направлено сухопутним військам Збройних Сил для розподілу по військкоматах. Наступного тижня військові комісаріати перерахують ці кошти на рахунки одержувачів допомоги", - йдеться в ньому.

відео дня

читайте такожКатастрофа АН-26: Міноборони відсторонило сім посадовців

Зараз рішення про виплату було схвалене по 19 загиблим курсантам Харківського національного університету Повітряних Сил.

Документи щодо них розглянуті комісією Міноборони.

"...сьогодні продовжує працювати урядова комісія і триває робота з проведення технічного розслідування катастрофи літака Ан-26. Результати роботи мають бути представлені Міністру оборони. Рішення про виплати буде прийнято після остаточного офіційного встановлення всіх обставин і причин авіакатастрофи", - додано в повідомленні.

Крах Ан-26 під Чугуєвим

  • Увечері 25 вересня в Харківській області поблизу Чугуєва зазнав аварії військовий літак Ан-26, на борту якого знаходилися 27 осіб - військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил імені Кожедуба.
  • На місці катастрофи відразу знайшли тіла 22 загиблих, вранці сьогодні - ще одного, опівдні – ще двох. Двоє з травмами були госпіталізовані. Вранці один з госпіталізованих помер.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст.416 Кримінального кодексу України).
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив - згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року випуску. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти