Кравчук заявив, чи є зрив інспектування у шумів зривом Мінських угод

11 вересня 2020, 08:41оновлено 11 вересня 2020, 18:06
Очільник української делегації на переговорах у Мінську дав розгорнутий коментар на актуальну тему.
Бойовики ДНР
Бойовики угруповання "ДНР" / Reuters

Керівник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання військового конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук не вважає, що скасування інспекції бойовиками " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " позицій ЗСУ біля селища шуми є зривом Мінських угод.

Про це він розповів в ефірі телеканалу Україна 24

"Я не думаю, що сьогоднішній зрив домовленостей щодо населеного пункту Шуми ‒ відразу зрив Мінських угод", ‒ заявив він.

Кравчук розповів, що українська сторона попросила представників моніторингової місії ОБСЄ найближчим часом провести засідання Спеціальної групи з безпеки для обговорення питання зриву інспекції. Відповідний офіційний лист він направив координатору ОБСЄ Хайді Грау.

За словами Кравчука, інспектування позицій ЗСУ біля Шумів було перенесено через поведінку бойовиків угруповання "ДНР", які в четвер, 11 вересня, зажадали проведення інспекцій в інших населених пунктах, а також хотіли здійснювати відеофіксацію.

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

  • Ватажок "ДНР" Денис Пушилін 5 вересня звинуватив Україну в порушенні перемир'я на Донбасі та обіцяв влаштувати обстріл позицій ЗСУ під Горлівкою в районі селища шуми вже 7 вересня.
  • На наступний день бойовики обстріляли українські позиції та зірвали перемир'я, що тривало 42-у добу.
  • У Києві заявили, що ЗСУ не порушували режим перемир'я. З'явилася домовленість про спільну з представниками бойовиків інспекції українських позицій під Шумами. Але перевірку зірвали бойовики.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти