Кравчук заявив про те, що може залишити ТКГ і назвав головну причину

6 грудня 2020, 11:48
Леонід Кравчук заявив про те, що може залишити свою посаду в ТКГ.
Кравчук
Леонід Кравчук / УНН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі, екс-президент Леонід Кравчук заявив про те, що може залишити свою посаду в ТКГ.

В ефірі каналу Україна 24 він розповів про те, що може стати причиною для цього.

За його словами, спонукальним мотивом може стати затягування Росією переговорів щодо Донбасу і її відверте небажання припиняти війну проти України.

"Що може мене зупинити? Подальша гра навколо війни на Донбасі. Коли я буду переконаний остаточно (а я вже майже переконався, кажу вам відверто), що Росія не хоче миру на Донбасі. І що ОРДЛО хоче статус-кво, тільки ще й стати легітимними", - додав Кравчук.

читайте також"Арестович бреше": в РНБО накинулися на помічника Кравчука в ТКГ

Нагадаємо, раніше Кравчук заявив, що якщо Росія не робитиме жодних кроків назустріч Донбасу, то Україна може наполягти на посиленні санкцій проти Москви, наприклад, відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT.

При цьому Кравчук підкреслив, що найкращий шлях вирішення ситуації на Донбасі - це дипломатичний.

Переговори щодо Донбасу: що було раніше:

  • 20 листопада глава української делегації в ТКГ по Донбасу Леонід Кравчук заявив, що наступна зустріч лідерів " нормандської четвірки" - України, Росії, Німеччини та Франції - залежить від виконання сторонами угод попередньої зустрічі в Парижі.
  • 12 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що головним досягненням нормандської зустрічі політичних радників у Берліні стало рішення про продовження перемир'я на Донбасі. Однак учасникам вдалося обговорити далеко не всі питання.
  • 11 вересня в Берліні відбулися переговори радників лідерів країн нормандського формату.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти