Корупція і олігархи: Зеленський програє битву системі - Bloomberg

18 грудня 2020, 06:29
198
Відступ від реформ ставить під загрозу майбутнє України.
Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський програє битву з політичній системі, проти якої виступав під час виборів.

Відступ від реформ ставить під загрозу майбутнє країни, а протистояння президента з Конституційним судом може загрожувати отриманню іноземної допомоги та безвізу з ЄС, пише Bloomberg.

У матеріалі наголошується, що Зеленський "грає в небезпечну гру", яка може показати його нездатність керувати політичними подіями. Структурно Україна залишається незмінною: управляється олігархами, а парламент і судова влада просякнуті корупцією і стороннім впливом.

Журналісти зазначають, що боротьба зі старою гвардією згасала ще до того, як розгорнулася юридична битва. Неможливість відірватися від минулого обтяжує популярність підтримки Зеленського. Його партія також постраждала, дещо втративши довіру населення, адже на місцевих виборах не отримала очікуваної великої підтримки.

Автори підкреслили, що Зеленському важко подолати корупцію, оскільки це система професійно розроблених схем, заснованих на дірках в законах. Для боротьби з цією системою потрібен величезний досвід.

читайте такожБунт ФОПів - вирок для Зеленського і його командиЗеленський розраховує на радників, хоча багато союзників з його колишнього життя з шоу-бізнесу. Нерідко звучать звинувачення в тому, що частина його власної партії контролюється олігархами.

Незважаючи на те, що партія Зеленського контролює більшість місць у Раді, парламент цього місяця кинув виклик президенту, відмовившись повністю відновити антикорупційні закони про електронні декларації чиновників. Також знадобилася допомога опозиції в прийнятті бюджету.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський став для понад 40% жителів країни розчаруванням 2020 року, свідчать результати опитування, яке провели співробітники Центру Разумкова з 4 по 9 грудня нинішнього року.

"Незважаючи на те, що 20% респондентів назвали Володимира Зеленського політиком року, помітно більше (42%) назвали його розчаруванням 2020 року", ‒ розповіли соціологи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти