"Кінець Росії буде неодмінно": ЗСУ можуть вторгнутися в РФ - Данілов

29 грудня 2022, 20:06
Секретар РНБО заявив, що українські військові зайдуть на територію Росії, якщо це знадобиться для захисту України.
данилов, українські військові
ЗСУ можуть зайти на територію РФ / Колаж фото УНІАН, Генштаб ЗСУ

Українська армія може вторгнутися в Росію, якщо цей крок буде необхідний для захисту країни. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Kyiv Post.

Він також акцентував на тому, що Україна не буде ні в кого питати дозволу для такого кроку.

"Якщо для захисту нашої країни потрібно буде опинитися там, де ми вважатимемо за необхідне, ми там будемо. І ні в кого питати не будемо. І всі ці розмови, що не треба когось там дратувати, це нісенітниця", - сказав Данілов.

Він переконаний, що своїми діями Кремль лише наближає кінець існування Російської Федерації, намагаючись знищити Україну.

"Кінець Росії буде неодмінно. Цей кінець вони творять самостійно, це їх рішення. Вони сьогодні знищують свою країну. Росія в тому вигляді і межах, в яких зараз є, існувати не буде після того, як вони прийняли рішення воювати з Україною", — пояснив Данілов.

Розвал Росії

Російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін заявив, що розпад РФ залежить від декількох факторів. Зокрема, це результат нинішньої війни.

Екскомандувач корпусом американської армії на європейському континенті генерал Бен Ходжес вважає, що Росія може розвалитися у разі поразки у війні проти України, після чого на її території з'являться нові держави.

Глава Міноборони України Олексій Резніков зробив прогноз, згідно з яким Російська Федерація вже через 5 років припинить своє існування. За його словами, країну-агресора чекає розпад з парадом суверенних республік.

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов говорив, що російська окупаційна армія втратила наступальний потенціал в ході війни в Україні. У перспективі армія РФ може втратити і оборонний потенціал, що загрожує розпадом Російської Федерації.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти