Кількість постраждалих сильно зросла: Зеленський показав наслідки удару по Харкову

22 червня 2024, 17:49оновлено 22 червня, 22:27
1122
Російські окупанти вдарили чотирма КАБами по Харкову. Один з них влучив у житловий будинок.
удар по Харькову
РФ вдарила КАБом по житловому будинку у Харкові / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, ДСНС

Російські окупанти вдарили по Харкову керованими авіабомбами. Удар був прямо по житловому будинку у центрі міста, там триває розбір завалів. Президент України Володимир Зеленський відреагував на обстріл міста.

Він називає це справжнім російським терором, який повинен бути негайно зупинений.

"Потрібні сильні рішення партнерів, щоб ми могли знищувати російських терористів та російську бойову авіацію там, де вони є. Ми вже довели, що захистити людей і життя від ракетного терору реально, зокрема очищенням прикордонних районів від пускових установок терористів. Потрібно захистити й від бомб. Потрібна ця рішучість. Дякую всім, хто допомагає Україні захищати життя", - написав президент.

відео дня

Він також опублікував відео, на якому видко наслідки влучання КАБа у житловий будинок.

Дивіться відео з місця удару по Харкову:

удар по Харькову
РФ вдарила КАБом по житловому будинку у Харкові / фото: скріншот

Удар по Харкову - що відомо про постраждалих та загиблих

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що вже відомо мінімум про трьох загиблих. Кількість постраждалих зросла до 37-ми. Серед постраждалих є діти. Медики госпіталізували мінімум 16 людей, з яких двоє - діти.

Чотири людини перебувають у вкрай важкому стані. Медики борються за життя двох жінок та двох чоловіків.

Відомо, що поруч з будинком, по якому відбулося влучання, був автовокзал, а також жваве перехрестя, де на "червоний" зупинилося багато машин.

"Росія - країна терорист!" - написав Синєгубов.

Згодом в Офісі генпрокурора зазначили, що кількість постраждалих збільшилась до 52 людей. Шість постраждалих перебувають у важкому стані.

Серед постраждалих є діти - дві дівчинки 12 та 13 років.

Звідки РФ вдарила по Харкову

Російські окупанти атакували Харків з Бєлгородської області РФ. Ворог запустив авіабомби із бомбардувальника Су-34. Окупанти здійснили запуск боєприпасів УМПБ Д-30 з території російського населеного пункту Строїтель.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством".

Наступ РФ на Харківщині - останні новини

Командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко заявив, що росіяни після спроби наступати в Харківській області загрузли на цьому напрямку. Це сталося завдяки потужному опору Сил оборони.

У ЗСУ заявили про успіхи під Харковом. Попри чисельну перевагу на Харківщині, противник не має змоги просуватися вперед, бо ЗСУ перебили логістику РФ і відбивають позиції. Командир ЗСУ також повідомив про успішні атаки на ще двох напрямках, де українські військові вже зайняли позиції.

Речник Національної гвардії Руслан Музичук повідомив, що російська окупаційна армія переміщує на Харківський напрямок нові підрозділи, зокрема мотострілецькі, для підтримки штурмів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти