Ключові реформи та боротьба з олігархами: Зеленський розкрив дорожню карту на 2022 рік

2 січня 2022, 15:11
Серед важливих завдань президент назвав повний курс вакцинації для абсолютної більшості людей.
Зеленський
Володимир Зеленський / Reuters

Тільки повний курс вакцинації для абсолютної більшості людей стане передумовою для того, щоб забути про карантин, спричинений епідемією коронавірусу, заявив президент Володимир Зеленський.

Як пише він у своїй колонці на НВ, присвяченій викликам, які стоять у 2022 році, Україна запропонувала своїм громадянам різні вакцини на вибір, чим можуть похвалитися далеко не всі держави.

"Для ревакцинації також будемо мати досить достатній потенціал. Забезпечимо і найбільш ефективні препарати для лікування COVID-19 - всі, визнані світом", - підкреслив глава держави.

Ще одним важливим напрямком для реалізації в році, що наступив, президент вважає розпочату судову реформу. Він переконаний, що в реалізації судової реформи незважаючи на протидії, своє слово, при необхідності, може сказати суспільство.

Ключовими напрямками трансформації держави він також назвав:

  • зміцнення фінансового сектора і НБУ;
  • зміцнення антикорупційних інститутів;
  • старт другого рівня пенсійної системи;
  • запуск справжнього фондового ринку;
  • антибюрократичну реформу (зведення до мінімуму бюрократії за допомогою переводу адмінпослуг в електронний сервіс Дія).

Президент також особливо виділив важливість інфраструктурної реформи. За його словами, вона розшириться на Укрзалізницю.

Антиолігархічний закон , який стартує з травня 2022 року, він назвав найпотужнішим кроком для детінізації економічних і політичних відносин в Україні.

"Можете об'єднуватися в бізнесі, але ніяких змов і схем, щоб "злити" державу, ніхто вам більше не пробачить. І купувати політиків, щоб вибивати собі економічні привілеї, у вас більше не вийде. Закон один для всіх", - додав Зеленський, звертаючись до олігархів.

Нагадаємо, під час новорічного звернення президент нагадав про позитивні висловлювання міжнародних партнерів України з приводу запуску ринку землі, про які "лякали, що вони від нас відвернуться".

У своєму виступі Зеленський також нагадав про важливість боротьби з олігархами.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти