"Через РФ світ занурюється в хаос": Подоляк відреагував на події в Ізраїлі

7 жовтня 2023, 15:16
Радник глави ОП Михайло Подоляк назвав Москву "ключовим спонсором глобального тероризму та автором краху міжнародного права".
Михайло Подоляк, Ізраїль
Михайло Подоляк відреагував на атаку ХАМАС на Ізраїль / Колаж: Главред, фото: ОП, скріншот

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що конфлікт в Ізраїлі та масовані ракетні удари є результатом того, що країна-агресор Росія руйнує глобальну безпеку.

"Наслідки. Все, що Росія робить в Україні, — це руйнування глобальної безпеки, глобальних правил, глобальних угод. Як наслідок, світ занурюється в хаос, а терористичні спільноти починають поводитися більш зухвало, агресивно і навіть оголошувати війни цілим країнам", — написав він у Twitter.

Подоляк назвав Москву "ключовим спонсором глобального тероризму та автором краху міжнародного права".

відео дня

За його словами, лише поразка Росії зможе повернути мир до стабільності.

"Розв‘язання проблеми (якщо, звичайно, ми хочемо повернутися до передбачуваності й стабільності) лише одне: різке прискорення поразки Росії. Як ключового спонсора глобального тероризму і як автора умисного краху міжнародного права", - написав радник глави ОП.

Зеленський відреагував на атаку на Ізраїль

Президент України Володимир Зеленський відреагував на події в Ізраїлі. За його словами, не можна давати жодного шансу терору, оскільки він є злочином не просто проти однієї країни або її конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього світу.

"Хто б не використовував терор, це злочин проти світу. Хто б не спонсорував терор, це злочин проти світу. Світ повинен бути об'єднаний і солідарний, щоб терор ніколи та ніде не намагався підкорити або зламати життя", - йдеться у повідомленні.

Український лідер також підкреслив, що право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву.

"Всі обставини цієї терористичної атаки повинні бути з'ясовані, щоб світ знав і притягнув до відповідальності кожного, хто спонукав до нападу і допоміг його організації", - вважає Зеленський.

Що відбувається в Ізраїлі

Вранці 7 жовтня Ізраїль накрив масований ракетний удар з боку Сектора Гази. Сигнали тривоги лунали в багатьох містах країни, зокрема, в Тель-Авіві та Єрусалимі.

"Терористична організація ХАМАС почала масований ракетний обстріл з Сектора Гази по території Ізраїлю. У кількох місцях терористи проникли на ізраїльську територію", — заявила пресслужба ізраїльської армії.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху звернувся до населення країни і заявив, що розпорядився зачистити прикордонні населені пункти від терористів і провести мобілізацію резервістів.

"Це не операція, не ескалація — це війна. ХАМАС заплатить за неї безпрецедентну ціну", - сказав він.

Всі подробиці атаки на Ізраїль читайте в матеріалі: Ізраїль у вогні, багато вбитих: всі подробиці атаки бойовиків ХАМАС і початку війни.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти