Інфекціоніст пояснив, коли при підозрі на COVID-19 обов'язково потрібно здати ПЛР-тест

29 жовтня 2021, 13:18
144
Львівський інфекціоніст Михайло Ричняк також каже, що вакциновані в Україні люди, в масі своїй, практично не хворіють коронавірусом COVID-19 вдруге.
Тест
Інфекціоніст пояснив, обов'язково потрібно здати ПЛР-тест / УНІАН

Якщо у людини спостерігається лихоманка, кашель, нежить, грипозний стан і він при цьому до того був в контакті з людьми, у яких діагностував COVID-19, то йому неодмінно потрібно здавати ПЛР-тест. Про це відомий львівський лікар-інфекціоніст Михайло Річняк розповів в інтерв'ю Главреду.

"Якщо хтось із знайомих або сім'ї мають "корону", Ви були в контакті з людьми і у вас з'явилися симптоми, а саме лихоманка, кашель, нежить, грипозний стан, то тоді необхідно обов'язково здати ПЛР-тест. Однак зараз часто буває і таке, що у людини немає ніяких симптомів, він в паніці біжить здавати ПЛР, у нього нічого не виявляють, а тільки через п'ять-шість днів починаються симптоми, тому що вони були в контакті з короною. Відповідно, тести доводиться здавати по два-три рази", - говорить він.

читайте також"Реанімації не здатні забрати всіх": інфекціоніст розповів про реальну ситуацію в лікарнях

відео дня

Нагадаємо, раніше Ричняк говорив, що вакциновані люди практично не хворіють коронавірусом вдруге, але якщо все ж заразилися вдруге, то переносять хворобу набагато легше.

"У нас було всього кілька таких випадків, буквально пару чоловік з тисячі, коли вакциновані люди хворіли вдруге коронавірусом з пневмонією. Перші рази були важчими, набагато важчими-люди були кисневозалежними, але вдруге протягом року перехворіли вже значно легше", - зазначив він.

Читайте повну версію інтерв'ю Главреда з Михайлом Річняком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти