Хортиця і Одеса стануть прикладами розвитку туристичних "магнітів" за програмою "Велике будівництво" - ЗМІ

24 листопада 2021, 15:23
Хортиця і Одеса стануть прикладами розвитку туристичних

Лише за перший рік реалізації програми "Велика реставрація" в Україні відновлять близько півсотні об’єктів культурної та історичної спадщини. Це не лише збереже для нащадків визначні місця, а й створить додаткові стимули для розвитку туризму, пише Обозреватель.

Ініціатором програми став президент Володимир Зеленський, який включив до "Великого будівництва" також і культурно-історичні об’єкти.

"Це програма, яку ми зараз починаємо в Україні і яка не буде зупинятись. У нас багато історичних пам’яток – все це відновити за три-п’ять-десять років просто неможливо. За цей час, я впевнений, ми відновимо для туризму основні важливі "магніти", все інше – це велика робота, яку належить виконати. Найголовніше, що ми розпочали", - казав голова держави.

відео дня

Перші результати "Великої реставрації" вже є: в Полтаві відкрили обласну філармонію, яка не працювала понад 10 років, у Каневі завершили Шевченківській культурний центр, який почали ще 36 років тому.

"Одним з флагманських проєктів цього року стало відновлення острова Хортиця. На острові, який близько 10 років стояв занедбаним, менш ніж за рік відремонтували громадський простір "Козацьке коло", пагорб Єдності, а також розпочали реконструкцію будівлі Музею історії запорозького козацтва. Завдяки програмі президента Хортиця стала першим туристичним "магнітом", доступним для людей з інвалідністю. Тепер там проходять фестивалі та лазерні шоу", - пишуть журналісти.

Нещодавно президент Зеленський оголосив про старт державної програми розвитку туристичних "магнітів", яку почнуть з Одеси та поширять на інші міста. Проєкт передбачає оновлення інфраструктури, розв'язок, набережних, музеїв.

"Це початок розвитку нашої нової регіональної програми, ми починаємо з Одеси, чекаємо на співпрацю з місцевими владами інших міст України, які зацікавлені у туризмі", – заявив президент.

Нагадаємо, разом із розвитком туризму і відродженням культурних пам’яток за програмою "Велике будівництво" продовжать відновлення доріг. У планах – збудувати і відремонтувати 24 тисячі км автодоріг до кінця 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти