"Ганяють" літаки в напруженому режимі: Жданов оцінив небезпеку від авіації РФ

5 червня 2022, 14:38
У росіян у боєздатному стані лишилася лише третина їхньої авіації.
'Ганяють' літаки в напруженому режимі: Жданов оцінив небезпеку від авіації РФ
Жданов оцінив небезпеку від авіації РФ/ УНІАН, Главред

Російські окупанти останнім часом значно посилили використання авіації у війні проти України. Вони виконують не менше 160 літако-вильотів на добу.

Таке активне застосування авіації ворогом створює напруження. Про це розповів полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Олег Жданов у коментарі журналістам ТСН. Так він відповів на запитання, чому зараз значно активізувалося застосування Росією авіації, і чим це небезпечно.

За його словами, в окупантів наразі в боєздатному стані залишилася лише третина їхніх повітряних суден.

"Авіації лишилася десь третина із тієї, яка може виконувати бойові завдання. Третина для Російської Федерації – це обчислюється як близько 100 літаків. Тому те, що вони здійснюють, за даними нашого Генштабу, 160, а в критичні моменти до 190 літако-вильотів на добу – це справді режим дуже напружений", – зазначив військовий експерт.

Раніше повідомлялося, що Іспанія готова передати Україні бойові танки "Leopard" і зенітно-ракетні комплекси. Якщо раніше наша країна отримувала від цієї держави лише боєприпаси і легке озброєння, то зараз іспанський уряд "дозрів" до надання Україні серйознішої військової допомоги – важкого озброєння.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін погрожує нанесенням нових ракетних ударів по території України. В інтерв'ю, опублікованому росЗМІ, він заявив, що РФ зробить відповідні висновки, якщо захід буде поставляти Україні ракети дальньої дії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти