Голубовська розкритикувала впровадження локдауну в Україні

2 січня 2021, 21:14
Локдаун, який хочуть впровадити в нашій країні з 8 січня зможе лише тимчасово знизити кількість хворих на коронавірус.
Ольга Голубовська
Голубовська розкритикувала локдаун / УНІАН

Локдаун, який хочуть ввести в нашій країні з 8 січня зможе лише тимчасово знизити кількість хворих на коронавірус, проте повністю не зупинить пандемію.

Про це сказала провідний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України Ольга Голубовська в інтерв'ю телеканалу Kyiv Live. На її думку, після ослаблення жорстких карантинних обмежень, може розпочатися нове зростання захворюваністю COVID-19.

"Ніякий локдаун нічого не зупинить. Він, єдине, що може знизити тимчасово кількість хворих. Після закінчення локдауна ми будемо бачити знову зростання. Дивіться, навесні я підтримувала (локдаун – ред.) та я, в принципі, завжди підтримую", – сказала Голубовська.

відео дня

Разом з тим вона все ж виступила за введення локдауну, оскільки, на її думку, це єдина міра, яка здатна протистояти поширенню хвороби.

Голубовська розповіла, що в клініках, які приймають хворих коронавірусом, "відбуваються страшні речі".

"У нас не вистачає рук для того, щоб просто підійти до хворих, люди цього не бачать, медперсонал просто падає. Я вже давно кажу, у нас хороші протоколи та ми навчили їм багатьох людей і лікарів. Щоб витягнути людину "важку", біля неї потрібно перебувати цілодобово", – зазначила вона.

Голубовська додала, що акцент потрібно робити на групи ризику, оскільки смертність велика саме у цих людей.

Коронавірус в Україні – про що повідомлялося раніше:

  • 31 грудня президент Володимир Зеленський прокоментував рішення про купівлю Україною вакцини від коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. За його словами, Україна уклала контракт не дочекавшись кінця випробувань, оскільки багато країн стоять у черзі. При цьому вакцина надійде тільки після офіційної реєстрації.
  • 12 грудня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від коронавірусу. Згідно з програмою, Україна гарантовано отримає безкоштовно 8 мільйонів доз вакцини від COVID-19.
  • 10 грудня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в першій декаді січня в Україні очікується близько 20-25 тисяч нових хворих коронавірусом в день.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти