Ще одна країна зобов'язалася підтримати вступ України до ЄС

8 травня 2021, 21:42
Президент Латвії письмово затвердив підтримку європейських перспектив України.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський і президент Латвії Егілс Левітс підписали спільну Декларацію про європейські перспективи України.

Як повідомляє Офіс президента, президенти провели відеоконференцію.

"За результатами розмови була підписана спільна Декларація про європейську перспективу України, в якій лідери двох держав привітали значний прогрес, досягнутий у реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, підтримують необхідність її оновлення, погоджуються з необхідністю стратегічного перегляду ініціативи "Східне партнерство" і висловлюють наміри посилити спільні зусилля з підтримки інтеграції України в Європейський союз", - йдеться в заяві.

Президенти також відзначили намір України подати заявку на членство в ЄС в майбутньому і погодилися, що Латвійська Республіка підтримає Україну, коли наша держава буде готова до цього відповідального кроку.

читайте такожЗеленський назвав Україну потужною країною і зробив заяву на адресу ЄС

Зеленський подякував Латвії та її президенту за підтримку України.

"Латвія готова допомогти своїм професійним досвідом в управлінні реформами та європейської інтеграції. Я дуже сподіваюся, що в цьому десятилітті Україна стане повноправним членом Європейського Союзу, здійснивши всі необхідні реформи", - сказав Левітс.

Крім того, Левітс заявив, що візьме участь у саміті Кримської платформи.

Варто зазначити, що першим Декларацію про європейську перспективу України підписав президент Литви Гітанас Науседа, а 4 травня Декларацію про європейську перспективу України підписав президент Польщі Дуда.

читайте такожМакрон повідав, як визначать долю членства України в ЄС

Заява Зеленського про вступ України до ЄС - про що раніше повідомляв Главред:

  • Президент Володимир Зеленський 3 травня заявив, що Євросоюз повинен не запрошувати Україну протягом 20 років в наднаціональне об'єднання, а бачити там Київ, причому в якості рівноправного партнера.
  • За словами Зеленського, українська держава у військовому протистоянні на сході країни відстоює не тільки інтереси Києва, а й безпеку Європейського континенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти