Енергосистема України готова до зими і витримає найхолодніший день - Укренерго

12 жовтня 2023, 19:18
Фахівці відремонтували достатньо підстанцій і електростанцій для нормальної зимової роботи енергетичної системи, сказав Володимир Кудрицький.
Зима
Енергосистема готова до зими з технічної точки зору - Укренерго / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Енергетична система України з технічної точки зору до зими вже готова. Був проведений тест, який показав, що вона витримає найхолодніший день. Відремонтовано достатньо підстанцій та електростанцій, щоб система працювала нормально. Про це заявив керівник НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Під час Київського економічного форуму він розповів про те, що з позиції технічної частини енергосистема України готова до холодів. Було проведено тест, у рамках якого програма змоделювала найхолодніший день сезону. Перевірка показала, що система справляється.

"Якщо говорити про технічну готовність, то ми готові. Те, що можна і потрібно було зробити, — зроблено. Якщо ж говорити про економічний аспект функціонування ринку та енергосистеми, тобто над чим працювати... Моделювання показує, що найхолодніший день ми проходимо, але із застосуванням факторів, які можуть компенсувати дефіцит — це імпорт електроенергії, включення додаткових блоків на газу. Це стандартний інструментарій, який вже довгий час застосовується", - запевнив Кудрицький.

відео дня

Крім того, він звернув увагу на те, що якщо система проходить найважчий день року, то, в принципі, ресурс для покриття зимового рівня споживання є.

Також Володимир Кудрицький підкреслив, що було відремонтовано достатньо підстанцій і електростанцій для нормальної роботи системи взимку.

Що очікує на Україну взимку - прогнози

Взимку буде багато атак Росії ракетами і дронами по Україні, вважає президент Володимир Зеленський. На думку гаранта, російські окупанти будуть застосовувати, в тому числі, і іранські БПЛА. Держава потребує захисту.

Представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат припустив, що восени і взимку війська РФ можуть застосувати рекордну кількість БПЛА Shahed. За словами Ігната, тільки у вересні росіяни застосували 500 дронів, а за весь минулий опалювальний сезон – понад 1000 безпілотних літальних апаратів.

Українців закликали купувати генератори. Зокрема, глава Міненерго Герман Галущенко сказав, що людям слід купувати такі прилади, щоб підтримати роботу пристроїв, яким потрібна електроенергія. Держава докладе максимальних зусиль для того, щоб вони не знадобилися.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти