Що робитимуть, якщо в Україні довго не буде світла: у МВС розкрили плани

6 жовтня 2023, 18:06оновлено 6 жовтня 2023, 18:37
В Україні з'явився Координаційний штаб, який буде розв'язувати кризові питання, які виникають у зв'язку з російськими обстрілами, сказали в МВС.
Відключення світла
МВС посилить роботу в містах, де не довго не буде світла / Колаж: Главред, фото: УНІАН

В Україні створили координаційний штаб з оперативного реагування та забезпечення умов життєдіяльності населення. Орган буде ухвалювати рішення щодо заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків обстрілів і забезпечення порядку в містах, районах і регіонах, де будуть тривалі відключення електроенергії. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що Кабмін підтримав ініціативу МВС і при відомстві створили Координаційний штаб з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення.

За його словами, у штабі працюватимуть представники 17 міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та правоохоронці. Завдання штабу - ухваоення злагоджених і скоординованих дій під час обстрілів і ліквідації їх наслідків.

відео дня

"Нами ухвалюватиметься низка заходів щодо якнайшвидшого проведення аварійно-рятувальних робіт, інших невідкладних заходів з ліквідації наслідків обстрілів, забезпечення охорони порядку, запобігання злочинності в містах, районах, регіонах, де будуть тривалі відключення світла", - пояснив Сергєєв.

Що робитиме Координаційний штаб

  • Збільшить кількість нарядів Нацполіції та Нацгвардії;
  • Забезпечить наближення маршрутів патрулювання нарядів до супермаркетів залізничних колій, вокзалів та інших об'єктів, які забезпечують життєдіяльність громадян;
  • Буде здійснювати контроль над доступністю і забезпеченістю укриттів;
  • Забезпечувати захист об'єктів критичної інфраструктури та оптимальну роботу пунктів незламності;
  • Створить електронний облік укриттів.

"Перевірки спільно з органами місцевої державної влади та місцевого самоврядування проводяться щоденно. Виявляються і оперативно усуваються недоліки", - підкреслив Олексій Сергєєв.

Що може чекати на Україну взимку

Секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що зима в Україні буде складною через "божевілля" Путіна. Держава вже проводить підготовку до максимально непростого періоду.

Голова правління асоціації "Нафта і газ України" Андрій Закревський зробив прогноз, згідно з яким Україні загрожує тривалий блекаут цієї зими. На думку експерта, окупанти спробують зробити так, щоб в країні три дні не було світла. Втім, "апокаліпсису" не станеться.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко вважає, що Київ і Одеса опиняться в зоні ризику цієї зими. На думку експерта, в цих, а також інших містах, можуть бути проблеми зі світлом і опаленням.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти