Експерт сказав, чи вдарить гучна заява посла по відносинах Києва та Берліна

22 березня 2021, 00:55оновлено 22 березня 2021, 08:50
Україна і Німеччина не посваряться через слова посла, вважає експерт.
Експерт сказав, що заява Мельника щодо Німеччини – буря у склянці води
Заява Андрія Мельника щодо Німеччини – буря у склянці води, сказав експерт / Радіо Свобода

Експерт Юрій Романенко – керівник політичних програм Українського інституту майбутнього, вважає, що після нової гучної заяви посла України у Німеччині Андрія Мельника відносини нашої країни з ФРН ніяк не зміняться.

Заява дипломата навіть не залишить неприємний осад, оскільки німці ґрунтовно вивчили українську сторону, і для Берліна Київ у зовнішній політиці є порожнім місцем, розповів експерт Главреду.

За його словами, для Німеччини Україна є порожнім місцем, яке іноді "щось пищить", просить про допомогу й постачає живу силу, мізки й матеріальні ресурси.

відео дня

"...Посол Німеччини – дуже недурна людина, але, оскільки у нашої країни більше нічого немає, крім історичних наративів, які давно нікого ні у чому не переконують, йому залишається лише виглядати клоуном, який до місця й не до місця несе якусь ахінею", – стверджує співрозмовник.

Експерт назвав нову заяву Мельника черговою бурею у склянці води.

Нагадаємо, у березні Андрій Мельник написав колонку для Berliner Zeitung, в якій стверджував, що Німеччина має зіграти ключову роль у припиненні окупації Криму Російською Федерацією, оскільки несе історичну відповідальність перед Україною за нацистську тиранію, у результаті якої загинули понад 8 млн наших військових.

Посол зазначив, що протягом двадцятого століття Німеччина два рази окуповувала півострів – у 1918 та у 1941 році. Дипломат додав, що за часів окупації проведено нещадну кампанію винищення населення – вбито сотні тисяч мирних жителів.

Анексія Криму

  • У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.
  • Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.
  • Київ і низка країн Заходу не визнали законною анексію Криму Росією і запровадили проти РФ санкції.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти