Посол пояснив, чому Німеччина зобов'язана зіграти головну роль у деокупації Криму

17 березня 2021, 18:48оновлено 22 березня 2021, 08:48
Берлін зобов'язаний допомогти Києву звільнити Крим, вважає дипломат.
Андрій Мельник вважає, що влада Німеччини зобов'язана зіграти головну роль у звільненні Криму від РФ
Влада Німеччини зобов'язана зіграти головну роль у звільненні Криму від Росії, вважає посол / УНІАН

Посол України в Німеччині Андрій Мельник стверджує, що ця країна Євросоюзу може й повинна зіграти головну роль у припиненні окупації Криму Росією, оскільки ФРН несе історичну відповідальність перед українською державою за нацистську тиранію, в результаті якої загинули понад 8 млн наших військових.

Протягом двадцятого століття Німеччина два рази окуповувала Крим – у 1918 та у 1941 році, німецькі окупанти провели нещадну кампанію винищення населення, були вбиті сотні тисяч мирних жителів, йдеться у колонці дипломата, опублікованій на Berliner Zeitung.

Автор зазначив, що після того, як Червона армія Союзу Радянських Соціалістичних Республік прогнала німців з Криму у травні 1944 року, на півострові близько 200 тисяч осіб звинуватили у співпраці з противником й депортували в Середню Азію у вагонах для худоби, по дорозі загинули десятки тисяч людей.

відео дня

"Німеччина, зокрема, може і повинна зіграти вирішальну роль у припиненні анексії Криму. Це зобов'язання випливає не тільки з того, що міжнародний порядок, а значить і територіальна цілісність України мають бути відновлені, і що міжнародне право має взяти гору...", – підкреслив Мельник.читайте такожСтало відомо про плани щодо Криму напередодні Кримської платформи

  • Довідка. У 1918 році частини армії Української Народної Республіки за підтримки німецьких сил боролися проти радянської влади, Крим було узято під контроль, пише Вікіпедія.
  • У 1941-му під час Другої світової війни війська нацистської Німеччини захопили Крим. У 1954 році Крим став частиною тодішньої Української РСР.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти