Дрон влучив у корму, Самум дав крен: у Чорному морі підбито ракетний корабель РФ – ЗМІ

15 вересня 2023, 17:59
5799
Ракетний корабель РФ Самум був атакований недалеко від входу в Севастопольську бухту.
Самум
Корабель РФ Самум підбили в Чорному морі / Колаж: Главред, Фото: УНІАН , mil.ru

Експериментальний морський дрон Служби безпеки України "Морський малюк" підбив російський ракетний корабель на повітряній подушці "Самум" в Чорному морі.

Про успішні дії українських захисників розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в СБУ.

"Вчора морський дрон СБУ влаштував "бавовну" ракетному кораблю "Самум" недалеко від входу в Севастопольську бухту. "Морський малюк" влучив в задню праву частину російського судна, завдавши значних пошкоджень, корабель втратив хід", - розповів співрозмовник агентства.

відео дня

За словами джерела, росіянам довелося відбуксирувати "Самум" на ремонт з великим дифферентом на корму і креном на правий борт.

"Для цієї атаки СБУ використовувала експериментальний зразок морського дрона, здатного працювати в шторм, ховаючись від виявлення за високими хвилями. Під час спецоперації висота хвиль сягала 1,5–2 м", - додало джерело.

Раніше повідомлялося, що окупанти незадовго до підтвердження Україною нанесення удару по катерах Росії скаржилися на атаку БПЛА на військовий корабель Чорноморського флоту"Самум".

Прес-служба Міноборони РФ стверджувала, що українські військові близько 16:30 нібито запустили морський дрон в "Самум". Повідомлялося, що були атаковані судна проекту 22160 типу "Василь Биков".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Чорному морі ЗСУ знищили ще одне судно РФ. У північно-західній частині Чорного моря знищено ще один катер окупантів РФ.

Раніше ЗМІ розповіли, чим і як вдарили по кораблях окупантів у Севастополі. Удар по кораблях РФ в Севастополі говорить про високу організацію спецоперації українською стороною, пишуть ЗМІ.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти