Дорожники завершують "Велике будівництво" на найдовшій трасі України

8 грудня 2021, 16:44
М-30 була утворена рішенням уряду в квітні цього року шляхом об'єднання двох існуючих на той момент автодоріг: М-12 і М-04.
Дорожники завершують 'Велике будівництво' на найдовшій трасі України

На трасі М-30 Стрий – Ізварине, відомій також як Дорога Єдності, до кінця року мають бути завершені ремонтні роботи. Про це повідомили в Укравтодорі, пише "РБК-Україна".

Автошлях ремонтують за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як зазначається, такої довгої траси в Україні ще не було. Вона проходить через 10 областей і, наче нитка, зшиває всю країну від Львівської до Луганської області. Загальна протяжність Дороги Єдності – 1392,3 км. При цьому для проїзду від крайньої західної до крайньої східної області це найкоротший маршрут.

відео дня
Дорожники завершують 'Велике будівництво' на найдовшій трасі України

М-30 була утворена рішенням уряду у квітні цього року шляхом об'єднання двох існуючих на той момент автошляхів: М-12 та М-04.

Сама назва "М-30" стала символічною: єдину дорогу, яка вперше поєднала схід та захід, назвали так з нагоди 30-річчя Незалежності України.

"Вся наша філософія спрямована на об'єднання України, і саме про це інфраструктура. Ми хочемо об'єднати захід і схід однією великою швидкісною дорогою", - заявив раніше Президент Володимир Зеленський.

Частина дороги була відремонтована минулого року. Цьогоріч ремонтом охоплено 630 км найдовшої траси. З них, за даними Укравтодору, на 600 км уже влаштовані вирівнюючі шари покриття.

"По завершенню ремонтних робіт на Дорозі Єдності очікуваний трафік сягатиме 40-50 тис. автомобілів, це не лише дозволить скоротити час у дорозі з Львівської до Луганської області щонайменше на 3 години, але й розвантажить міжнародні автошляхи М-06 Київ – Чоп та М-03 Київ – Харків – Довжанський, які нині найпопулярніші маршрути з правого на лівий берег. Альтернативний шлях – М-30 – дозволить послабити транспортне навантаження цих найбільших доріг", - повідомив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Нагадаємо, в рамках програми "Велике будівництво" з 2019 року і до кінця 2021-го планують оновити 13 тис. км доріг по всій Україні. А в планах до кінця 2024 року – зробити 24 тис. км.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти