"ДНР" і "ЛНР" відмовилися міняти полонених до кінця року - ЗМІ

29 листопада 2020, 06:13
Без виконання Україною своїх зобов'язань ймовірність обміну до Нового року відсутня, повідомили в "ЛНР".
Обмін, полонені
"ДНР" і "ЛНР" відмовилися міняти полонених до кінця року / УНІАН

Україна підготувала 11 осіб для обміну з Росією до кінця року, заявив очільник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук. Але обміну полоненими між невизнаними республіками "ДНР" і "ЛНР" та Україною до Нового року не буде.

Інформацію про те, що обмін утримуваними особами не відбудеться, розповсюдило видання РБК з посиланням на джерело, близьке до переговорного процесу з російської сторони, а також представника "ЛНР".

Крім того, у виданні зазначили, що Москва звинувачує Київ у гальмуванні процесу підготовки до нового обміну з Донбасом.

"Українські зобов'язання припинити переслідування вже звільнених осіб не виконані. Процедури попередніх обмінів не можна вважати завершеними", - заявив очільник російської делегації в ТКГ Борис Гризлов за підсумками зустрічі ТКГ у форматі відеоконференції 25 листопада.

За його словами, це "створює непереборні перешкоди для нового обміну".

"Без виконання Україною своїх зобов'язань ймовірність обміну до Нового року відсутня", - сказала РБК так звана очільниця робочої групи "ЛНР" з обміну Ольга Кобцева, маючи на увазі процедуру зняття юридичних претензій зі звільнених осіб.

Скільки людей самопроголошені республіки хотіли б обміняти, їх представники не розкривають.

"Швидко і якісно провести юридичну очищення не завжди виходить", — пояснює РБК співрозмовник, близький до Офісу президента України Володимира Зеленського.

"Наприклад, для когось потрібне рішення якогось районного суду, а там немає суддів, і він не збирається", — додав він.

Обмін полоненими - про що йшлося раніше:

  • 19 листопада представник окупаційної влади в окремих районах Донецької області Дар'я Морозова заявила, що обмін полоненими не відбудеться до узгодження дорожньої карти реалізації Мінських угод у Тристоронній контактній групі (ТКГ).
  • 18 листопада спікер української делегації в ТКГ на переговорах у Мінську Олексій Арестович заявив, що офіційний Київ запропонував провести обмін полонених не пізніше 24 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти