Мінфін оприлюднив список заборонених слів для чиновників

27 квітня 2020, 20:56
У відомстві радять, як правильно обговорювати питання зовнішнього боргу.
Мінфін
Мінфін просить використовувати лише офіційну інформацію / УНІАН

У Міністерстві фінансів України склали рекомендації для чиновників з переліком слів і фраз, які не можна вживати при публічних комунікаціях щодо держборгу.

Як сказано в документі, у переліку заборонених слів – "дефолт", "технічний дефолт", "реструктуризація", "рецесія" і "репрофайлінг".

Також фахівці Мінфіну рекомендують утримуватися від публічного обговорення прогнозів, оцінок і розрахунків за держборгом, суверенних єврооблігацій і варантів особам, які офіційно не уповноважені коментувати ці питання.

відео дня

"У коментарях на економічні теми рекомендовано використовувати лише офіційну інформацію, розміщену на офіційних інформаційних ресурсах", – зазначило видання.

Крім іншого, будь-які коментарі про випуск суверенних єврооблігацій радять давати тільки за погодженням з Мінфіном, радниками відомства і юристами. Крім того, відомство радить чиновникам нікому не рекомендувати купувати державні цінні папери, та надавати прогнози щодо їх вартості.

читайте також"Вони повинні були піти": глава Мінфіну пояснив звільнення Нефьодова і ВерлановаЗгідно з документом, варто утриматися від коментарів щодо будь-яких прогнозів про економічний і фінансовий стан України. При цьому коментарі про держборг для іноземних та українських ЗМІ не повинні відрізнятися, зазначено в рекомендаціях.

У Мінфіні зазначили, що недотримання рекомендацій та розголошення інформації може призвести до серйозних наслідків. Зокрема, це загрожує розпродажем інвесторами боргових цінних паперів, збільшенням вартості запозичень і погіршенням суверенного рейтингу країни.

Нагадаємо, колишній глава Мінфіну України Ігор Уманський розповів про те, в яку ситуацію потрапив Кабмін у переговорах з МВФ про новий транш кредиту для України від МВФ.

Як раніше повідомлялося, 30 березня 2020 року Ігор Уманський був звільнений з поста глави Мінфіну України. "За" проголосували 249 нардепів. Далі, з другого разу на пост глави Мінфін був призначений на посаду міністра фінансів Сергія Марченка. "За" проголосували 256 нардепа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти