ДБР розслідує кримінальне провадження стосовно голови НКРЕКП Тарасюка через його відпочинок у Греції під виглядом "відрядження"

8 квітня 2024, 18:17
74
Валерій Тарасюк
Валерій Тарасюк

Державне бюро розслідувань прокоментувало відомості про незаконний виїзд голови НКРЕКП Валерія Тарасюка за кордон влітку 2023 року. З відповіді Бюро на запит про доступ до публічної інформації зрозуміло, що зі вказаного питання триває досудове розслідування.

Так, за даними колишнього депутата Ігоря Мосійчука ще будучі у статусі члена НКРЕКП Валерій Тарасюк наказом НКРЕКП був відряджений до Афін (Греція)- з 4 по 11 червня для участі у 28-му Афінському електроенергетичному форумі Енергетичного Співтовариства. Захід проводився 7-8 червня.

"Про це було повідомлено режимно-секретний відділ НКРЕКП.

відео дня

Водночас іншим наказом НКРЕКП Тарасюку надали відпустку на 9 календарних днів – з 8 по 16 червня.

Таким чином, Тарасюк В.В. в порушення п. 214 Правил перетинання державного кордону України громадянами України, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 року № 57, як член державного колегіального органу, в період 12-17.06.2023 року перебував за межами України не в цілях службового відрядження", - інформував Мосійчук.

Він також уточнював, що Тарасюк при цьому не повідомив до режимно-секретного відділу НКРЕКП про зміну терміну перебування за кордоном, чим "порушив вимоги п. 696 "Порядку організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях", затвердженого Постановою Кабміну від 18.12.2013 № 939".

У ДБР, відповідаючи на запит про те, чи була перевірена вказана інформація і про те, які заходи реагування були вжиті, інформувало, що мова про кримінальне провадження. І оскільки йдеться про "дані досудового розслідування", то вони наразі не підлягають розголошенню.

"Кримінальний процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України регламентують спеціальних прядок доступу учасників відповідних процесів до інформації, створеної у ході досудового (судового) розслідування.

Також інформує, що в Державному бюро розслідувань наказом від 29.06.2021 року №373 затверджено Перелік відомостей, що становить службову інформацію (...). Пункт 5.1 Переліку визначено, що відомості щодо планування, організації, результатів оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування належать до службової інформації у ДБР.

Отже, положення Закону не поширюється на доступ до інформації або документів, створених під час здійснення досудового розслідування", - повідомили в ДБР.

Нагадаємо, раніше, прикордонники не спростували незаконний виїзд голови НКРЕКП Тарасюка до Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти