Через рік після загибелі в Житомирі попрощалися із захисником України, загиблим у Маріуполі

4 квітня 2023, 08:18оновлено 4 квітня 2023, 09:45
459
Герой посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. У нього залишилися батьки, дружина і двоє дітей 6 і 8 років.
Через рік після загибелі в Житомирі попрощалися із захисником України, загиблим у Маріуполі
​ Павло Спиридонов загинув 4 квітня 2022 року під час оборони Маріуполя / Фото will-live.com

У понеділок, 3 квітня, на Смолянському військовому кладовищі Житомира попрощалися з азовцем Павлом Спиридоновим. Захисник України загинув під час оборони Маріуполя в Донецькій області рік тому.

Його тіло довгий час не могли забрати з оточеного міста, пізніше кремували в Києві. І лише зараз рідні воїна змогли гідно провести його в останню путь, пише Суспільне.

Павло Спиридонов народився в селі Урожайне Запорізької області. Він любив працювати на землі та посадив сад, займався теплицями. Також Павло дуже любив автомобілі та збудував величезний гараж, планував займатися ремонтом авто.

відео дня

Коли почалася російсько-українська війна в 2014 році, чоловік пішов на службу в Збройні Сили України. Брав участь в АТО на Донецькому напрямку.

З 2017-го служив в окремому загоні спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України, був інструктором. У 2022 році планував вступити до університету, щоб здобути вищу освіту, а згодом – і звання на службі. Однак почалася повномасштабна війна.

Старший сержант "Азова" Павло Спиридонов з позивним "79-й" загинув 4 квітня 2022 року під час оборони Маріуполя. 35-річний воїн отримав смертельне вогнепальне поранення після надання медичної допомоги побратиму, інформує Will Live!/Аз.

Дружина Павла разом з дітьми переїхала до Житомира і зараз зареєстрована в місті як внутрішньо переміщена особа. Саме тому вона вирішила, щоб прах її чоловіка був похований у Житомирі.

"Це найкраща людина в моєму житті. Я і діти завжди будемо пам'ятати і зберігати в серцях пам'ять про нашого героя. Ми його дуже любимо", – сказала дружина захисника Віра.

Старший сержант Спиридонов 17 квітня 2022 року був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня посмертно.

Як повідомляв Главред, в боях за Україну загинув офіцер 53-ї окремої механізованої бригади, відомий альпініст з Львівської області Орест Кінаш. Свій останній бій він прийняв під Бахмутом Донецької області.

Вночі 31 березня від отриманих на фронті травм у госпіталі помер Віталій Мерінов - чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу, чемпіон України з універсального бою, майстер спорту з боксу. Він пішов на війну в перший день повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти