Буде багато трупів: експерт оцінив шанси атаки РФ з боку Криму

9 квітня 2021, 05:32оновлено 10 квітня 2021, 15:55
Якби Росія могла, вона б вже давно воювала. Але в Кремлі розуміють, що війна неминуче призведе до додаткових санкцій.
Тарас Загородній
Тарас Загородній / УНІАН

Якщо Росія зважиться на спробу захопити Каховку з метою забезпечити анексований Крим водою, то Кремль зіткнеться з низкою негативних наслідків, оскільки це вже буде пряма агресія проти України.

"Зважившись на такий крок, Москва вже не відмажеться, пославшись на те, що в Херсонській області опинилися якісь "трактористи" і "шахтарі", які випадково десь знайшли російську зброю", - розповів Главреду політичний і економічний експерт Тарас Загородній.

За його словами, від кордону з Кримом до Каховки – приблизно 80 км. Це означає, що російським військам доведеться йти чистим полем, і вони будуть легкою мішенню.

"І навіть якщо вони захоплять ці 80 км, їм доведеться утримувати пристойний шматок території, що чисто логістично дуже складно буде зробити – адже українська армія відповідатиме. Це означає, що втрати РФ будуть великими: трупів буде багато, тисячі. А потоку трун в Росію в Кремлі точно не хочуть", - додав експерт.

читайте такожПолковник попередив, до якого свята Україні загрожує атака РосіїЗагородній вважає, що якби Росія могла, вона б вже давно воювала. Але в Кремлі розуміють, що війна неминуче призведе до додаткових санкцій.

"Больові точки", по яких може вдарити Захід: обмеження на суверенний борг, що Росію лякає, відключення від системи SWIFT, що обіцяє неприйнятні для РФ втрати, а також можливе ембарґо на постачання російської нафти, що абсолютно вб'є російську економіку. Те ж стосується сценарію, що передбачає вторгнення з боку Білорусі: тоді точно з Росією ніхто не буде панькатися – проти неї будуть запроваджені жорсткі санкції", - резюмував експерт.

Припинення водопостачання Криму

Росія у березні 2014 року захопила український Крим. До захоплення Криму Росією вода надходила на півострів з Дніпра по Північно-Кримському каналу. Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді.

У квітні 2014-го Київ припинив подачу води у Крим. Влада України неодноразово зазначала, що подачу води в Крим буде відновлено, коли півострів повернеться під контроль Києва.

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти