Генерал попередив, яким об'єктам в Україні загрожує атака Росії

21 березня 2021, 18:41оновлено 21 березня 2021, 19:44
РФ може атакувати Україну через Крим, вважає колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ.
Експерт сказав, що РФ здатна атакувати українські об'єкти інфраструктури
Росія здатна атакувати українські об'єкти інфраструктури, сказав експерт / Reuters

Колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко вважає, що нашій країні загрожує подальша агресія з боку Росії, оскільки Київ не погоджується відновити водопостачання Криму.

РФ може спробувати захопити об'єкти інфраструктури, які забезпечували півострів водою, розповів експерт Главреду.

За словами співрозмовника, навіть якщо російська сторона візьме під контроль інфраструктурні об'єкти, то не зможе відразу забезпечити Крим водою, оскільки за сім років вони стали непридатними для використання.

відео дня

"Розуміючи, що дипломатичними зусиллями Україна на постачання води не погоджується, то у роботу піде старий путінський підхід – у військовій силі, що на сході, що в Криму... з точки зору російського керівництва, розв'язання цього питання зводиться тільки до початку бойових дій, у разі яких вони спробують захопити інфраструктурні об'єкти, які забезпечують Крим водою", – зазначив експерт.

читайте такожЗеленський спростував фейк росЗМІ щодо водопостачання Криму

  • Нагадаємо, окупанти після захоплення Криму не визнавали, що без поставок води з материкової частини України на півострові будуть проблеми з водопостачанням.
  • Потім у Криму обміліли водосховища, так звана "влада" почала запроваджувати серйозні заходи, зокрема споживачам обмежила подачу води.
  • Росія у 2021 році вирішила витратити мільярди рублів на розв'язання проблеми з водою в Криму.
  • У РФ та на півострові скаржилися на українську сторону за водну блокаду, проте Київ зайняв чітку позицію – до повернення півострова під контроль української влади водопостачання не буде відновлено.

Припинення водопостачання Криму

Росія у березні 2014 року захопила український Крим. До захоплення Криму Росією вода надходила на півострів з Дніпра по Північно-Кримському каналу. Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді.

У квітні 2014-го Київ припинив подачу води у Крим. Влада України неодноразово зазначала, що подачу води в Крим буде відновлено, коли півострів повернеться під контроль Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти