Білорусь готує операції на кордоні з Україною: у ГУР оцінили загрози

13 липня 2024, 17:42
274
Українська розвідка уважно відстежує ситуацію, підкреслив Андрій Юсов.
Юсов, гур
Андрій Юсов прокоментував погрози з Білорусі / колаж Главред, фото УНІАН

Представник Головного розвідувального управління Міністерства оборони Андрій Юсов прокоментував ситуацію щодо можливих загроз з боку Білорусі.

Як наголосив він у коментарі "Українській правді", українська розвідка уважно відстежує ситуацію навколо спільних "антитерористичних" навчань Китаю та Білорусі на території РБ.

Водночас представник української військової розвідки констатував, що додаткових загроз і провокацій наразі немає.

відео дня

"За останніми даними, жодних додаткових загроз з боку Білорусі поки що немає. Зокрема, йдеться про дійсно планові навчання. Утім, російська дезінформація традиційно може спробувати використати будь-які приводи для посилення своїх позицій", - уточнив він.

Юсов додав, що Сили безпеки і оборони України уважно слідкують за ситуацією на цьому напрямку та контролюють її.

Хто такий Андрій Юсов

Андрій Юсов – український громадський активіст та політичний діяч, аналітик, директор Школи відповідальної політики, організатор низки виборчих кампаній, пише Вікіпедія.

Що відомо про погрози з Білорусі

Раніше Центр національного опору заявив, що отримав інформацію про те, що білоруські силові відомства готуються провести так звані операції під чужим прапором у прикордонній зоні з Україною.

Раніше в Білорусі заявили про те, що Україна нібито стягує війська і військову техніку до кордону з Білоруссю і "готує проникнення диверсантів".

Як уточнив керівник Центру протидії інформації при Раді національної безпеки і оборони Андрій Коваленко, інформація про нібито напад України на Білорусь не відповідає дійсності.

У Держприкордонслужбі України потролили Білорусь за вигадки про напад ЗСУ. Прикордонники згадали знамениту фразу Лукашенка, який показував на карті "звідки готується напад".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти