Кримінальне покарання за "злив" прослушок чиновників: Єрмак дав пояснення

2 липня 2020, 15:24
Ініціатива не буде представляти загрози для свободи слова, упевнений глава Офісу президента.
Єрмак
Андрій Єрмак / УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував пропозицію про введення кримінальної відповідальності за публікацію прослуховувань чиновників.

Як наголосив він у коментарі НВ, ця ініціатива не загрожує свободі слова, а покликана захистити іноземних партнерів під час розмов з українськими топ-чиновниками.

"Мета цієї ініціативи – прибрати токсичність з іміджу України, перестати асоціюватися з плівками і скандалами. І тут неважливо, публікуються записи для досягнення внутрішніх українських політичних цілей або геополітичних результатів. У будь-якому випадку, є велика загроза для інтересів нашої країни", - стверджує Єрмак.

Він також звернув увагу на те, що поки ніяких напрацювань немає, а існує лише ідея.

Єрмак додав, що запропонована ініціатива не буде стосуватися публікації аудіозаписів розмов, які свідчать про злочини вищих посадових осіб України, зокрема корупційних.

читайте такожСумний висновок з нових плівок Деркача

Він також запевнив, що вона не буде поширюватися на роботу журналістів і не буде представляти загрози для свободи слова.

Нагадаємо, 22 червня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив чергові записи розмов екс-президента України Петра Порошенка і віце-президента США Джозефа Байдена, які, на його думку, "дають нові відомості про міжнародну корупцію і зовнішнє управління Україною".

20 травня президент України Володимир Зеленський на прес-конференції повідомив, що генеральний прокурор Ірина Венедиктова зареєструвала кримінальне провадження щодо оприлюднених 19 травня записів нібито переговорів Порошенка з Байденом і колишнім державним секретарем США Джоном Керрі. В ході цих розмов від Порошенка нібито вимагали забезпечити звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти