Аналітик спрогнозував, про що буде Сі Цзіньпін говорити із Зеленським

14 березня 2023, 12:26оновлено 14 березня 2023, 14:49
Як каже політичний аналітик, не варто чекати, що Сі Цзіньпін може приїхати в Україну особисто – для зустрічі з президентом Зеленським.
Зеленський, Сі Цзіньпін
Володимир Зеленський і Сі Цзіньпін / Колаж фото УНІАН

Лідер китайських комуністів і керівник КНР Сі Цзіньпін, швидше за все, в своєму майбутньому спілкуванні з президентом Володимиром Зеленським спробує затвердити формулу мирних переговорів, яку до того він збирається затвердити з диктатором Володимиром Путіним. Про це в інтерв'ю Главреду сказав політичний аналітик Олександр Кочетков.

"Сі Цзіньпін планує обговорити з Путіним певну формулу мирних переговорів. Якщо цього не узгодити із Зеленським, то тоді він публічно заявить, що це неприйнятно. В такому випадку Сі Цзіньпін буде виглядати, відверто кажучи, негарно. А наддержава, якою є Китай, не може собі цього дозволити. Тому Сі Цзіньпін буде змушений говорити з обома сторонами. Те ж саме свого часу робив і президент Туреччини Ердоган, і африканський лідер Гвінеї-Бісау Ембало. Так що це абсолютно закономірно", − сказав він.

Проте, каже Кочетков, не варто чекати, що Сі Цзіньпін може приїхати в Україну особисто – для зустрічі з президентом Зеленським.

відео дня

"Це буде тільки відеорозмова. Можливо, в майбутньому відбудеться візит Зеленського до Китаю, але сам Сі Цзіньпін навряд чи сюди приїде", − підсумував він.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Можливий візит Сі Цзіньпіна до РФ

Як повідомляв Главред, глава КНР Сі Цзіньпін планує наступного тижня відвідати Росію і провести зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним. Про плани Сі Цзіньпіна пише Reuters з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням. При цьому спікер Кремля Дмитро Пєсков відмовився від коментарів.

Голова КНР Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським після візиту Москву наступного тижня, пише The Wall Street Journal.

13 березня президент США Джо Байден заявив, що планує незабаром поговорити з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Коли точно відбудеться ця розмова, голова Білого дому не повідомив.

Інші новини за темою:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти