70 льотчиків: у Повітряних силах розповіли, скільки українців навчаються в Данії на F-16

21 серпня 2023, 15:22оновлено 21 серпня 2023, 16:06
Спікер ПС ЗСУ Юрій Ігнат особливо зазначив, що в Данії на винищувачах F-16 навчається перша група пілотів (а пізніше будуть і друга, і третя хвилі).
Гнат, літак
Юрій Ігнат особливо зазначив, що в Данії навчається перша група пілотів / колаж Главред, скріншот з відео

У Данії вже сім десятків українських військовослужбовців проводять тренування на американських винищувачах F-16 (і безпосередньо пілоти, і авіатори). Про це заявив в ефірі телемарафону спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Вони - перша хвиля, ще буде друга і третя. Серед тих 70 не всі пілоти, авіація - це величезний колектив. Є ті, хто виконує польоти, і ті, хто їх забезпечують. Це дуже велика армія людей, ми їх називаємо авіатори. І зрозуміло, що їм теж потрібно вчитися обслуговувати техніку і забезпечувати польоти", – пояснив офіцер.

Ігнат особливо зазначив, що в Данії навчається перша група пілотів, які навчатимуться на винищувачах F-16 (а пізніше будуть і друга, і третя хвилі).

відео дня

За його словами, до другої групи увійдуть молоді льотчики - випускники 2023 року, які поїдуть на навчання до Великобританії.

"Вони будуть проходити базову підготовку - англійську мову, легкомоторну авіатехніку західну з переходом потім на винищувачі", – сказав спікер ПС. І зазначив при цьому - мовляв, така програма триватиме довше (приблизно до двох років).

Передача F - 16 Україні

Раніше агентство Reuters з посиланням на голову МЗС Данії Ларса Лекке Расмуссена повідомило, що Данія отримала від США схвалення на поставку Україні F-16 після навчання українських пілотів. В уряді Нідерландів у свою чергу повідомили, що теж отримали від Блінкена лист з дозволом на передачу Україні F-16.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв, що навчання пілотів ЗСУ на F-16 розпочнуться вже в серпні. Якнайшвидше має відбутися застосування F-16 на полі бою, підкреслив президент.

Також повідомлялося, що Байден дав добро на навчання українських пілотів на F-16, але керують процесом НЕ США, а Данія і Нідерланди.

Однак нещодавно Повітряні сили України засмутили прогнозом-спікер Юрій Ігнат заявив, що Україна не отримає F-16 цього року.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти