267 "За": Рада зробила перший крок для заборони УПЦ МП в Україні

19 жовтня 2023, 13:57оновлено 17 листопада 2023, 23:44
Верховна Рада у першому читанні проголосувала за заборону УПЦ МП на території України.
267 'За': Рада зробила перший крок для заборони УПЦ МП в Україні
Рада зробила перший крок для заборони УПЦ МП в Україні / Колаж Главред, фото: lavra.ua, телеграм канал Ярослава Железняка

Депутати підтримали законопроект №8371 про заборону діяльності на території України релігійних організацій пов'язаних із Росією. "За" проголосували 267 депутатів. Законопроект прийнято у першому читанні. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

На черговому засіданні Верховної Ради 19 жовтня було прийнято рішення про заборону УПЦ Московського Патріархату більшістю голосів, що є першим кроком у процесі припинення функціонування прокремлівської церкви в Україні.

Як голосували по фракціях:

  • Слуга народу – 175;
  • Європейська солідарність – 26;
  • Батьківщина – 17;
  • Платформа за життя та мир – 1;
  • За майбутнє – 8;
  • Голос – 18;
  • Довіра – 12;
  • Відновлення України – 0;

Відомо, що проти законопроєкту проголосували 14 депутатів, також двоє утрималися і 17 не голосували. Серед тих, хто не підтримав заборону УПЦ МП – 11 депутатів від "Платформи за життя та мир", а також троє від "Відновлення України".

відео дня

Скандали навколо УПЦ МП

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, представники Української Православної церкви Московського патріархату повинні залишити Києво-Печерську лавру. Про це заявив Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов, зазначивши, що "ніхто нікого не збирається витягувати звідти за ноги або застосовувати насильство".

Водночас, в Україні викрили кліриків УПЦ МП, які працювали на РФ. Ці священники продавали не тільки зброю, а й дитячу порнографію. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Також, очільника Тульчинської єпархії УПЦ МП у Вінницькій області Іонафана засудили до 5 років позбавлення волі за публічне виправдання війни країни-агресорки Росії проти України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти