COVID-19 у Онуфрія і Новинського – що відомо про зараження в Лаврі

6 квітня 2020, 18:44
Віталій Кличко офіційно підтвердив, що четверо ченців Лаври підхопили коронавірус.
Коронавірус в Лаврі – що відомо про зараження Онуфрія, Новинського і митрополита Павла
Коронавірус в Лаврі – що відомо про зараження Онуфрія, Новинського і митрополита Павла / zags.kiev.ua

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Павло підтвердив, що здав тест на коронавірус. Після чого у ЗМІ почали з'являтися повідомлення, що владика хворий і навіть встиг заразити верхівку УПЦ і чиновника з Офісу президента.

Яка ймовірність, що коронавірус здолав митрополита УПЦ Онуфрія, олігарха і нардепа Вадима Новинського та першого заступника голови ВП Сергія Трофімова і що зараз відбувається в Києво-Печерській лаврі – дізналися журналісти.

Зокрема, журналістка Соня Кошкіна можливість зараження Онуфрія, Новинського та Трофімова завзято заперечує.

читайте також"Третина людей загине": священик розповів, як врятуватися від коронавіруса"Писали, що він (митрополит Павло – ред.) міг заразити Онуфрія, Новинського та Трофімова (ОП). Не міг. Та служба, де всі вони брали участь, була 20 березня. А постриг ченців – який сам Павло і проводив і після якого він і ще четверо присутніх відчули себе погано – відбувся 31-го", – уточнила журналістка.

Тим часом сьогодні мер Києва Віталій Кличко офіційно підтвердив, що четверо ченців Лаври підхопили коронавірус. Зараз вони проходять лікування в Олександрівській лікарні.

"Лікують також 80-річного старця Н. У даний час він на апараті ШВЛ у важкому стані. Але! У нього не вірус (тест робили двічі), а просто злісна пневмонія", – пише Кошкіна.

Сам же митрополит Павло знаходиться у себе вдома на самоізоляції. Діагноз у нього досі не підтверджений. Митрополит Климент повідомив журналістам ТСН, що відчуває себе настоятель Лаври добре.

Сама Києво-Печерська лавра тим часом закрита на карантин – мінімум до 24 квітня. Богослужіння можна дивитись онлайн на YouTube-каналі Лавра. Шлях до порятунку.

Раніше нардеп розповів, скільки в Раді хворих коронавірусом. Він також повідомив, з ким контактував заражена колишня нардеп Ганна Скороход.

Як повідомлялося, що станом на 9:00 понеділка, 6 квітня, в Україні зафіксовано вже 1319 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. При цьому 38 осіб стали жертвами коронавіруса, а 28 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 68 нових випадків зараження китайським вірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти