Україна закриває кордон на в'їзд та виїзд

25 березня 2020, 13:56оновлено 25 березня 2020, 14:35
Кабмін заборонив в'їзд і виїзд пасажирського транспорту з 27 березня.
КПП на кордоні
КПП на кордоні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна закриває кордон в обидві сторони - як на в'їзд, так і на виїзд.

Мова йде про будь які пасажирські перевезення через кордони країни. Закриття кордонів розпочнеться 27 березня.

"Окремо пропонується розробити план щодо закриття кордонів з точки зору будь-яких пасажирських перевезень. В цьому є нагальна потреба, тому що за останні тижні ми бачимо, що єдиним джерелом потрапляння коронавіруса в Україну був потік громадян з-за кордону. Цей потік триває і збільшує кількість людей, заражених інфекцією коронавіруса COVID-19, і далі відбувається поширення", - заявив глава Кабміну в середу, 25 березня, в ході засідання уряду.

відео дня

читайте такожКоли в Україні нормалізується ситуація з цінами на продукти: експерт дав прогнозЗа словами Шмигаля, єдине джерело потрапляння коронавіруса в Україну - це приїжджі з-за кордону.

Також на випадок погіршення ситуації з епідемією коронавіруса уряд розробляє систему засідань за допомоги відеоконференції.

Уряд з сьогоднішнього дня буде працювати в режимі НС.

Також на засіданні було узгоджена кримінальна відповідальність за незаконний експорт товарів протиепідемічного призначення - до 3 років позбавлення волі та від 3 до 6 років позбавлення волі у повторному випадку. Крім того, члени уряду вирішили збільшити субсидії на 300 грн на час карантину та призначення субсидій тим, хто втратив роботу через карантин.

Також сьогодні уряд оголосив про введення в Україні режиму надзвичайної ситуації, який буде діяти місяць, до 24 квітня. За словами прем'єра Шмигаля, режим може бути продовжений у разі, якщо державі не вдасться перемогти епідемію до цього терміну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти