Бити гривнею: Венедиктова підтримала посилення покарання для журналістів

21 лютого 2020, 09:57
Т.в.о. голови ДБР заявила про необхідність боротьби з фейками.
Венедиктова
Ірина Венедиктова / @dbr.gov.ua

Т.в.о. голови Державного бюро розслідувань Венедіктова Ірина прокоментувала ініціативу про посилення відповідальності для журналістів та блогерів.

Вона вважає, що в чинному законодавстві достатньо механізмів у цій сфері, разом з тим самі журналісти повинні розробити свої стандарти.

"Якась боротьба з фейками – так, напевно, має бути. Тому що теж іноді читаю про себе такі речі, які вже для мене смішні. Але раніше я дійсно переживала з такого приводу. Тому вважаю, що на свободу слова наступати абсолютно не потрібно. У нас для роботи є збалансована система, треба нею просто користуватися. Коли правоохоронна система буде працювати так, як вона повинна працювати, такого траплятися не буде. Коли судові рішення будуть виноситися якісно. Там, де були наклеп, фейки, люди будуть за це платити гривнею", - підкреслила вона в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

відео дня

Т.в.о. голови ДБР підкреслила, що штрафами повинні каратися власники медіа.

"Вони потім шляхом регресного позову будуть відшкодовувати, якщо захочуть. І тільки такий економічний ефект змусить людей перевіряти свої матеріали. Тільки так. Тільки грошима. По-іншому ця система працювати не буде", - додала Венедиктова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти