Український детектив The Sinking City повернувся в Steam, але є підступ

28 лютого 2021, 14:22
Розробники з Frogwares стверджують, що Steam-версію гри робили не вони.
Український детектив The Sinking City повернувся в Steam, але є підступ
Творці The Sinking City просять не купувати гру в Steam / Frogwares

Незалежні розробники з української студії Frogwares порекомендували не купувати лавкрафтіанський детектив The Sinking City в сервісі цифрової дистрибуції Steam, попри смачну знижку в 60%.

Річ у тім, що її робила не сама Frogwares, а видавництво Nacon, з яким зараз судиться українська студія. Іншими подробицями автори пообіцяли поділитися найближчим часом.

Щоб внести трохи ясності – у 2017-му Frogwares і видавництво Nacon (в минулому Bigben Interactive) підписали угоду, в якій Nacon продає і рекламує The Sinking City, а Frogwaves залишають собі права на гру. В ході цієї операції українська студія повинна була отримати частку доходу з продажів і бонуси за серію виконаних етапів (майлстоунів) в ході розробки.

В ході розробки, Nacon нібито платила за виконання майлстоунів приблизно на 40 днів пізніше підписаного терміну. Крім того, видавець вимагав від розробників вихідний код гри, але коли студія відмовила, то платежі перестали надходити протягом чотирьох місяців. А в червні 2019 року Nacon і зовсім відмовилася платити за попередні майлстоуни, що призвело до не припинюваних і донині судових тяжб, і, як результат, зникнення гри з більшості магазинів.

Минулого місяця The Sinking City таки повернули в продаж після відповідної постанови суду. У Steam гру можна було купити за 1400 грн, проте через кілька годин гру знову зняли з продажу в магазині Valve. Тепер The Sinking City знову повернулася в Steam і до 5-го березня продається зі знижкою 60% всього за 140 грн, але, як ми вже згадували вище, розробники з Frogwares порекомендували не купувати цю версію.

Раніше Frogwares випустила версію The Sinking City для PlayStation 5, яку розробила і видала самостійно. Однак через судовий процес з Nacon власники гри на PlayStation 4 не зможуть отримати безплатне оновлення до некстгена.

Трейлер The Sinking City

Раніше інші українські розробники з 4A Games анонсували розширене видання шутера Metro Exodus. Його головною особливістю стане перероблений рейтрейсинг, який з'явиться як на ПК, так і на консолях PlayStation 5 і Xbox Series X|S.

На PS5 і Xbox Series X гра буде працювати в 4K / 60 FPS з включеною трасуванням променів. На Series S будуть 1080р при поки невідомій частоті кадрів, але також з включеною трасуванням променів. Покращене видання вийде на ПК вже цієї весни, а для консолей пізніше цього року. Видання буде безплатно для всіх власників гри на будь-якій платформі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти