Скандальний шутер про війну в Іраку відродився через 12 років після скасування

12 лютого 2021, 14:15оновлено 12 лютого 2021, 15:08
Скасований у 2009-му реалістичний тактичний шутер Six Days in Fallujah раптово вийде в цьому році на PC і консолі.
Скандальний шутер про війну в Іраку відродився через 12 років після скасування
Скандальний шутер Six Days in Fallujah відродили / The Verge

Зовсім раптово з мертвих воскресла Six Days in Fallujah – гра про війну в Іраку, яка була скасована Konami у 2009 році.

12 років тому гру скасували через величезну кількість критики з боку преси та військових – розробники хотіли показати події, що відбулися в Іраку з американської перспективи, при цьому давши гравцям можливість стріляти, що деякі розцінили як знущання з пам'ятті жертв, загиблих під час битви.

Битва за Фаллуджу стала одним з найкривавіших битв за всю іракську війну. Під час бойових дій в місті, сили союзників і США використовували білий фосфор, а також стратили поранених військовополонених в мечеті. Надалі, американські військові назвали цю битву "одним з найважчих міських боїв США" з того моменту коли морські піхотинці й солдати були залучені в бій після битви при Ху-Сіті у В'єтнамі в 1968 році.

Під час розробки, творці консультувалися зі справжніми ветеранами, які брали участь в тій самій битві за Фаллуджу – тепер гру розробляють колишні розробники Halo і Destiny, а сам проєкт більше не має ніякого відношення до Konami.

Гра вийде у 2021 році на ПК і консолях.

Трейлер Six Days in Fallujah

Раніше стала відома світова прем'єра і дата виходу іншого шутера, Battlefield 6. Повноцінна презентація гри відбудеться цієї весни, а вже восени 2021 вона повинна буде вийти. Проєкт буде адаптований під консолі нового покоління і залучити весь їх потенціал.

Студія-розробник DICE своєю чергою обіцяє повернутися до масштабних і реалістичних битв, взяти все найкраще зі старих частин і вивести це на новий рівень, а також приділити особливу увагу консолям нового покоління. Після невдачі Battlefield V, яка вийшла у 2018 році, а вже влітку 2020 її перестали підтримувати новим контентом (при цьому EA не виконали безліч своїх же обіцянок), фанати налаштовані досить скептично. Також, за заявами студії, розробка гри випереджає розклад, так що реліз може відбутися навіть трохи раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти