Купити електромобіль: що потрібно знати, купуючи нову машину

18 квітня 2024, 11:51
175
Купівля електрокара має бути зваженим рішенням.
Електромобілі мають безліч переваг
Електромобілі мають безліч переваг / Колаж Главред, фото Pixabay

Електромобіль купити стає дедалі частішою мрією усвідомлених автолюбителів. Володіння електромобілями стає поширеним явищем у всьому світі завдяки кільком факторам. Темпи поліпшень у всьому сегменті були експоненціальними, оскільки компанії усвідомлюють зростання попиту і необхідність знизити викиди вуглекислого газу.

Особливо це актуально в Україні, коли через військовий напад Росії, бувають перепади з паливом на заправках.

Незважаючи на це, як і раніше, існує безліч чинників, в яких нові власники електрокарів почуваються невпевнено, оскільки електромобільність залишається порівняно нішевим сегментом.

відео дня

Здебільшого володіння електромобілем - це нескладно, але є деякі фактори, до яких вам доведеться пристосуватися, щойно ви сядете за кермо. Як і в усьому, у електромобілів є свої плюси і мінуси, які необхідно враховувати, перш ніж вступити в "електричний" спосіб життя.

Електромобіль купити - переваги:

Тим часом, виробники сповільнюють розробку електромобілів через надмірні витрати на розробку та відсутність глобальної інфраструктури, тож у вас ще є трохи часу, щоб насолодитися своїм бензиновим двигуном. Однак повністю електричне майбутнє здається неминучим, тому до цих аспектів нам усім доведеться підготуватися.

Низькі експлуатаційні витрати

Одна з перших речей, які ви можете очікувати від водіння електромобіля, - це суттєво нижчі експлуатаційні витрати порівняно зі звичайним автомобілем із двигуном внутрішнього згоряння.

Крім того, електромобілі дешевші в обслуговуванні завдяки прямому приводу, який не потребує частої заміни мастила та фільтрів. Електромобілі також оснащені сучасним програмним забезпеченням, а це означає, що виробники можуть вирішити деякі проблеми з програмним забезпеченням за допомогою бездротових оновлень.

Автомобіль можна заряджати вдома

Якщо ви плануєте щодня їздити на електромобілі, для зручності настійно рекомендується встановити у вас вдома систему зарядки другого рівня. Залежно від того, яку потужність ви виберете, ціни на настінні коробки другого рівня варіюються від 8 тисяч гривень. Сюди не входять витрати на установку, які можуть становити від 800 до 2000 доларів США. Домашня станція зарядки електромобіля, як правило, стійка до атмосферних впливів, а це означає, що ви зможете використовувати її і на відкритому повітрі.

Неперевершений рівень комфорту

Електромобілі зазвичай виграють завдяки набагато вищому рівню комфорту порівняно із середнім автомобілем із бензиновим двигуном. Більшість електромобілів мають повністю незалежну підвіску, що забезпечує поєднання поліпшеного комфорту та керованості порівняно з торсіонною підвіскою. Виробники також налаштовують підвіску електромобіля, роблячи її трохи м'якшою заради поліпшення загальної якості їзди. Однак основна причина підвищення комфорту полягає в тихому "характері" електромобіля.

Відсутність циклу згоряння означає, що електромобілі практично не видають шуму під час роботи. Вони також зазвичай мають більш гладкий зовнішній дизайн, який знижує опір заради економії енергії, але це також призводить до зниження шуму вітру. Крім того, салон електромобіля більш ізольований і тихий. Деяких водіїв це трохи тривожить, тому деякі компанії додають через динаміки синтетичний шум двигуна, щоб створити більш знайоме відчуття.

Вартість заміни батареї

Після восьми-десяти років володіння електромобілем досить імовірно, що вам доведеться замінити акумуляторну батарею. Ймовірно, це буде капітальний ремонт, який може коштувати близько 10 000 доларів. Виробники підтверджують надійність своїх акумуляторів істотними гарантіями, які варіюються від восьми до 12 років або від 100 000 до 150 000 кілометрів, із застереженням, в якому говориться, що вони відремонтують батарею, якщо її загальна ємність впаде нижче 70 відсотків за цей час.

Як тільки ємність вашої батареї почне падати, виробник відкриє корпус і замінить всі виявлені несправні модулі, а не замінює весь блок. Це призводить до зниження витрат на ремонт і меншого впливу на навколишнє середовище, оскільки матеріали, необхідні для виготовлення літій-іонного акумулятора, як і раніше, потребують шкідливих методів видобутку корисних копалин.

Більше внутрішнього простору

Природно, перевага більш компактної системи трансмісії означає, що дизайнери мають більше свободи для створення просторої кабіни. Акумулятори для електромобілів великі та важкі, але їхня плоска конструкція дає змогу зручно розміщувати їх на підлозі. Електроприводні агрегати не вимагають громіздких трансмісій, тому електромобілі також виграють від набагато більшого простору для ніг і коротших передніх і задніх звисів.

Однією з найкращих переваг електромобіля є багажник, який можливий завдяки відсутності громіздкого двигуна внутрішнього згоряння.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти